FIFA Global Series: Twee Belgen gaan naar het WK!

Esports | Stefano Pinna en Gilles Bernard, die naar Londen zijn gestuurd om deel te nemen aan de play-offs van de FIFA Global Series, zijn erin geslaagd zich te kwalificeren voor het WK! Een knappe prestatie van KRC Genk Esports, onder wiens kleuren beide Belgen al sinds het begin van het seizoen spelen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een geweldig weekend voor België in de FIFA-wereld! De play-offs van de FIFA Global Series vonden de afgelopen dagen plaats. Dit toernooi, het hoogtepunt van de vier kwalificatierondes die over het seizoen waren verspreid, bracht de 64 beste spelers van het circuit samen. Slechts de helft van hen zou naar het WK van 2022 gestuurd worden, de heilige graal van de esport. Tijdens deze competitie leverden de Belgen Stefano Pinna en Gilles Bernard, vertegenwoordigers van KRC Genk Esports, een uitstekende prestatie, die werd beloond met een kwalificatie.

Voormalig wereldkampioen Stefano Pinna was de eerste die zijn ticket veiligstelde, ondanks een iets moeilijker parcours dan dat van zijn partner. De jonge speler sloot de groepsfase af met een score van drie overwinningen en twee nederlagen, door onder meer regerend eClub World Cup-kampioen Oliboli uit Zweden uit te schakelen. Maar Stefano werd in groep 3 door de Braziliaan Paulo Neto (Atlanta United FC) met een score van 8-1 naar de loser bracket gestuurd.

Daar won Stefano zijn eerste wedstrijd, na een penalty shoot-out. In zijn kwalificatiewedstrijd won Stefano won de eerste ronde met een score van 2-1, tegen Movistar Riders' AndoniiPM. De terugronde eindigde op een 2-2 gelijkspel, waardoor de Belg zijn voorsprong kon behouden en zijn plaats op het WK veiligstelde.

Gilles legde een vergelijkbaar parcours af in de groepsfase. Ook hij klopte een grote naam in het spel, matiasbonanno99, finalist van de recentste eChampions League. Met zijn drie overwinningen was de Genk-vertegenwoordiger op weg naar de winner’s bracket van groep 4. Hij behield die plaats tot het einde van het toernooi.

In de eerste ronde zette de Belg een clean sweep neer door de Duitser BeneCR7x met 5-0 te verslaan. In zijn kwalificatiewedstrijd moest de regerend Proximus ePro League-kampioen het opnemen tegen zijn Nederlandse tegenhanger, Levi De Weerd. Die partij werd uiteindelijk beslist met strafschoppen, waarna Gilles Stefano mocht vergezellen bij de gekwalificeerden.

Het duo zal zich van 14 tot 17 juli in Kopenhagen bij de 30 andere beste spelers ter wereld voegen, in een competitie die de wereldkampioen van 2022 zal kronen. Die wordt beloond met een bedrag van 250.000 dollar. Zal Gilles zijn geweldige seizoen voortzetten door de trofee te behalen, of eist Stefano de titel opnieuw op die hij in 2019 al eens veroverde?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top