Heeft Club Brugge met Cyle Larin zijn gewenste doelpuntenmachine beet?

Jupiler Pro League | Club Brugge kroonde zich de afgelopen voetbaljaargang voor het derde opeenvolgende seizoen tot Belgisch landskampioen. En nog is de honger bij de West-Vlamingen niet gestild: de tot hoofdcoach gepromoveerde Carl Hoefkens stak de ambitie voor een vierde titel op rij bij aanvang van de voorbereiding alvast niet onder stoelen of banken. Om dat doel te bewerkstelligen, speurt Club naarstig de transfermarkt af op zoek naar gewenste versterkingen. In het aanvallende compartiment strikte blauwzwart eerder al de Catalaan Ferran Jutgla en maandag dook met de Canadees Cyle Larin plots een oude bekende op...

Door Proximus

Deel dit nieuws

Larin heeft namelijk een verleden op de Belgische velden. In het seizoen 2019-2020 huurde Zulte Waregem hem voor een jaartje van Besiktas. In totaal was de spits goed voor 7 goals en 10 assists aan de Gaverbeek.

Het jaar nadien ging hij voluit zijn kans in Istanboel en had hij met 19 doelpunten en 5 beslissende passes een aanzienlijk aandeel in het behalen van de Turkse landstitel. Een wisselvalig seizoen later pikten de Bruggelingen hem transfervrij op. Een buitenkans als je weet dat zijn marktwaarde momenteel op 10 miljoen euro geschat wordt. De mogelijkheid om de UEFA Champions League te kunnen spelen, gaf voor Larin de doorslag om op Jan Breydel aan de slag te gaan.

Neus voor goals

Hoewel Club de laatste jaren de Belgische hoogste voetbalafdeling overheerste, bleef een veelscorende spits toch wel een manco. Het dateert alweer van 2013 dat het de topschutter van de Jupiler Pro League afvaardigde. De Colombiaan Carlos Bacca viel toen die eer te beurt met 25 competitiedoelpunten.

De komst van Larin doet alleszins het beste vermoeden. Hij heeft namelijk altijd al een neus voor goals gehad. In de Major League Soccer trof hij in loondienst van Orlando City 43 keer raak in 87 matchen in competitieverband. Op die manier lokte hij de interesse van Besiktas, dat net geen 2 miljoen euro voor hem neertelde.

Met landgenoot Tajon Buchanan tegen Rode Duivels op WK

In Brugge loopt hij met Tajon Buchanan overigens een landgenoot tegen het lijf. Laatstgenoemde kwam afgelopen winter over van MLS-team New England Revolution. Samen kijken ze met Canada overigens de Rode Duivels in de ogen in de groepsfase van het WK in Qatar eind dit jaar.

De Canucks legden de basis voor deze historische prestatie door zich als groepswinnaar van de Noord & Centraal-Amerikaanse kwalificatiecampagne voor de eerste keer sinds 1986 te plaatsen voor de eindfase van een wereldkampioenschap. Opnieuw was Larin een cruciale schakel in dat succes: met zes treffers groeide hij uit tot de topschutter van het Noord & Centraal-Amerikaanse continent.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top