Anderlecht huurt Esposito, Arsenal strikt Gabriel Jesus

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit is ongetwijfeld de transfer van de dag in de Jupiler Pro League: Anderlecht maakte vandaag eindelijk de komst van Sebastiano Esposito officieel bekend. De jonge Italiaanse aanvaller wordt gehuurd van Inter en hij verklapte dat hij raad kreeg van niemand minder dan Romelu Lukaku (ex-Anderlecht).

De concurrenten van RSCA blijven zich ook roeren, want Club Brugge verraste vriend en vijand met de transfer van Cyle Larin. De ex-spits van Zulte Waregem is 27 jaar en tekende voor drie jaar in Brugge. Hij komt transfervrij over van het Turkse Besiktas. Union SG liet ook zich van horen, want de revelatie van vorig seizoen heeft Simon Adingra aangetrokken. De 20-jarige Ivoriaan komt op huurbasis over van Brighton & Hove Albion, dat hem onlangs voor 8 miljoen euro wegplukte bij FC Nordsjaelland. Daar wist hij 16 keer te scoren en 5 assists uit te delen in 37 wedstrijden.

KV Mechelen zat ook niet stil en heeft een opvolger gevonden voor de naar AA Gent vertrokken Hugo Cuypers. De Maneblussers wisten de transfervrije Julien Ngoy voor drie jaar vast te leggen. OHL haalde op zijn beurt Jón Dagur Thorsteinsson in huis. De 23-jarige IJslandse flankaanvaller kwam ook gratis over van Aarhus.

Royal Antwerp FC wil ook nog fors uithalen en Het Nieuwsblad weet dat Marc Overmars Omar Richards probeert weg te plukken bij Bayern München. De 24-jarige Engelse linksachter heeft echter een stevig prijskaartje, want hij kost 12 miljoen euro. Daardoor lijkt een transfer voorlopig niet aan de orde te zijn. Bij Zulte Waregem nemen ze weldra afscheid van Jean-Luc Dompé, die op het punt staat om voor de Duitse club Hamburg te tekenen.

Arsenal, Man City en FC Barcelona presenteren aanwinst

In het buitenland werden er vandaag ook de nodige transfers afgerond. Arsenal wist Gabriel Jesus voor 50 miljoen euro weg te halen bij Manchester City. The Citizens investeerden dat geld meteen in Kalvin Phillips. De 26-jarige middenvelder maakte de overstap van Leeds United en tekende voor zes seizoenen bij de ploeg van Kevin De Bruyne. Hij moet de vertrokken Fernandinho vervangen.

Bij stadsgenoot Manchester United moeten ze vooral proberen om Cristiano Ronaldo tevreden te stellen, want de Portugees zou de club willen verlaten. Hij kwam alvast niet opdagen voor de eerste training, al gebeurde dat volgens de club omwille van ‘familiale redenen’. The Mancunians zouden wel op het punt staan om Christian Eriksen voor drie jaar te contracteren. Rivaal Chelsea duwt nog steeds door om Matthijs de Ligt aan te trekken. De Nederlander zou Juventus willen verlaten.

In Spanje heeft FC Barcelona Franck Kessie officieel voorgesteld. Hij komt gratis over van AC Milan. Tot slot is er ook nog Sofiane Hanni. De ex-speler van Anderlecht en KV Mechelen tekende voor twee seizoenen bij Al-Ahli.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top