Van Vleuten slaat meteen toe in eerste heuvelrit Giro Donne

Wielersport | De Nederlandse Annemiek van Vleuten (Movistar) is de nieuwe leidster van de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze won in Cesena de derde etappe, de eerste waarin flink geklommen moest worden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na drie dagen op Sardinië en een rustdag was de eerste etappe op het Italiaanse vasteland een kans voor de klassementsrensters in deze Giro om de benen te testen. In een rit van 120 kilometer zaten enkele stevige beklimmingen. Halfweg reden op de vier kilometer lange Colle del Barbotto drie van de blikvangers weg: Annemiek van Vleuten, Marta Cavalli en Mavi Garcia.

Terwijl de voorsprong van de drie opliep boven de drie minuten moest Cavalli op de laatste helling uit de wielen door het beukwerk van Van Vleuten en Garcia, die er vervolgens een lange sprint voor de ritzege van maakten in start- en aankomstplaats Cesena. Van Vleuten haalde het daarin met brio voor Garcia. Cavalli werd derde op 43 seconden achterstand, alle andere rensters verloren meer dan viereneenhalve minuut.

Dankzij haar ritoverwinning en een goeie proloog neemt Van Vleuten de roze leiderstrui over van wereldkampioene Elisa Balsamo. De Giro Donne eindigt zondag. Morgen krijgen de sprinters een nieuwe kans in een etappe van 126 kilometer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top