Bernardo Silva, zo dichtbij en tegelijk zo ver verwijderd van FC Barcelona

La Liga | De zomermercato in het voetbal is nog maar net van start gegaan begin juli en zoals elk jaar steken er tal van transfergeruchten de kop op. Onder die geruchten circuleert ook de naam van Bernardo Silva, die gelinkt wordt aan een overstap van Manchester City naar FC Barcelona. De komst van de Portugees officialiseren zal echter geen evidente klus worden voor de Catalanen...

Door Proximus

Deel dit nieuws

Barcelona is momenteel volop bezig met een aantal projecten, maar mist misschien één cruciaal ding: tijd. De club en de directie bevinden zich in een delicate financiële situatie, en hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan verschillende verkopen en partnerschappen om die situatie te verbeteren. De Blaugrana roeren zich ook op de transfermarkt. Naast toptarget Robert Lewandowski heeft het team van Xavi met Bernardo Silva nog een target op het oog.

Te onderhandelen transfersom

Na vijf jaar trouwe dienst bij de Engelse landskampioen heeft de Portugese aanvallende middenvelder er wel oren naar om andere lucht op te snuiven. Hij heeft zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes laten weten dat hij zo snel mogelijk voor FCB wil uitkomen en heeft ondertussen ook een gesprek gehad met City-coach Pep Guardiola.

Guardiola heeft reeds laten vallen dat hij spelers die willen vertrekken niet zal tegenhouden. The Daily Mail maakt gewag van een transfersom van om en bij de 100 miljoen euro. Barça hoopt de prijs te kunnen drukken tot 60 miljoen euro. Het lijkt evenwel onwaarschijnlijk dat de Sky Blues in dat verhaal zullen meegaan.

Barça-profiel

Xavi wil zich maar wat graag verzekeren van de diensten van de voormalige spelmaker van AS Monaco, die vorig seizoen meespeelde in 50 wedstrijden over alle competities heen en daarin 13 keer de weg naar doel vond. 

Desondanks heeft de leermeester geen gebrek aan mogelijkheiden op zijn middenveld in de vorm van Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Nico, Pedri en Gavi. Kanttekening daarbij is wel dat het de laatste weken gonst van de geruchten dat de Jong op weg is naar Manchester United, terwijl Gavi en Nico wellicht nog niet over voldoende maturiteit beschikken om uit te groeien tot vaste waarden.

Met zijn techniek, snelheid en passingvermogen heeft Bernardo Silva in ieder geval het passende profiel voor Barcelona, dat maandag de trainingsarbeid heeft hervat. Vraag is of de twee clubs het ooit eens zullen geraken over de transfersom...

Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de TV-optie Proximus Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top