Het dilemma van Les Ardentes: Orelsan of Gambi?

Les Ardentes | Met Rock Werchter achter de rug kijken we al uit naar het volgende festival op het programma: het Luikse Les Ardentes van 7 tot 10 juli. Daar staan festivalgangers voor enkele moeilijke keuzes, want enkele van de grote namen staan er tegelijk geprogrammeerd. Een dilemma waar tickethouders voor staan is dat tussen Orelsan en Gambi op zondag. Gelukkig is Proximus Pickx uw gids doorheen de moeilijke keuzes.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gambi

De affiche van Les Ardentes is 100 procent hiphop-georiënteerd. Het festival spitst zich al enkele jaren meer en meer toe op dat genre en presenteert ook dit jaar een line-up vol rappers van de bovenste plank. Met zoveel talent, opkomend en gevestigd, op het menu, is het eigenlijk onvermijdelijk dat er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden tussen twee topartiesten. Een van die moeilijke keuzes zal zondagavond gemaakt moeten worden tussen Gambi en Orelsan, die beiden om 22u20 geprogrammeerd staan. Ronkende namen in het milieu van de Franse rap, ook al zijn ze in Vlaanderen misschien wat minder bekend.

Gambi begon aan zijn muzikale carrière in 2018, terwijl hij bijkluste als sushibezorger. In 2019 kende hij zijn doorbraak in de Franse hiphopscene met zijn nummer ‘Popopop’. Zijn carrière is volop gelanceerd, want in 2022 wordt die hit nog steeds gedraaid in het nachtleven. Hij volgde het nummer intussen op met enkele mooie samenwerkingen zoals het nummer ‘Stevez’ samen met TK, een passage op het album van JUL en ‘Gasolina’, een samenwerking met Hamza die potten brak. In 2020 bracht Gambi zijn eerste album uit, ‘La vie est belle’. Met zijn ietwat nasale stem drukte hij een unieke stempel op de huidige rapwereld. Hij is zonder enige twijfel een van dé Franse rappers van het moment. Met zijn energie wordt het ongetwijfeld een uitstekend feestje voor elke festivalganger die beslist om naar zijn podium af te zakken. Het is overigens de eerste keer dat de 24-jarige op Les Ardentes staat.

Of Orelsan

Aan wie een klein beetje vertrouwd is met Franse rap, moeten we de levende legende Orelsan niet meer voorstellen. We kunnen ons voorstellen dat het grote publiek de neiging zal hebben om naar zijn podium te trekken. Maar op een festival als Les Ardentes, waar het publiek erg gevarieerd is, zal het jongere volk misschien eerder een jonge rijzende ster als Gambi willen steunen. Bovendien is het lang niet de eerste keer dat Orelsan op Les Ardentes staat. Onder de naam Casseurs Flowters stond hij er in 2016 al en onder zijn eigen naam had hij een plekje op de affiche in 2009 en 2018. Wie vaak naar het festival komt, heeft dus misschien eerder zin om iets nieuws te ontdekken, ook al staat Orelsan altijd garant voor een stevig feestje.

Toch zijn er ook genoeg redenen om voor het podium van Orelsan te kiezen. De rapper bracht in 2021 nog een nieuw album uit en kan met nummers als ‘La Quête’ en ‘Jour Meilleur’ dus toch met iets nieuws uitpakken. Vergeet ook niet dat headliner van zondagavond Stromae net na Orelsan geprogrammeerd staat en dat de twee artiesten samen de single ‘La pluie’ hebben uitgebracht. Sluit dus zeker niet uit dat de twee bij wijze van verrassing samen op het podium kunnen springen, ofwel tijdens de show van Stromae, ofwel tijdens die van Orelsan. Uitsluitsel op zondag 10 juli!

Tickets en info over Les Ardentes vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top