Paradise City trekt tienduizenden bezoekers

Festivals | Paradise City, het festival dat bekendstaat om zijn ecologische visie, heeft op drie dagen tijd tienduizenden bezoekers getrokken. De organisatie blikt zeer tevreden terug.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op vrijdag waren er 10.000 festivalgangers, op zaterdag ging het aantal nog een beetje hoger, naar 12.000. Die dag was volledig uitverkocht. Vandaag/zondag worden nog eens zowat 10.000 mensen verwacht. Het festival vond zoals steeds plaats aan het kasteel van Ribaucourt in Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel in Vlaams-Brabant. 

Op de affiche van Paradise City stonden grote techno- en dancenamen als Shanti Celeste, Maribou State, John Talabot en Nico Morano. Zondagavond sluiten toppers Fatima Yamaha en Hunee het festival af. Sinds dit jaar is er een extra podium, wat het totaal op vijf brengt. 

"We zijn erg tevreden", zegt organisator Gilles De Decker. "De weergoden zaten mee, de sfeer is uitgelaten. Twee podia kregen ook een nieuw design: daar krijgen we goede feedback op en zijn we ook heel blij mee."

Voor het eerst voorziet het festival nachttreinen om na elke dag naar huis te kunnen. Vanuit het station van Vilvoorde kunnen mensen naar Mechelen/Antwerpen of Brussel/Gent sporen. Tot hiertoe zijn er al zowat 2.000 festivalgangers die gebruik hebben gemaakt van de treinen. 

Zondagmiddag stuurde de organisatie via de festivalapp het advies uit om voorzichtig om te gaan met druggebruik. Enkele mensen EHBO-zorgen toegediend nadat ze drugs hadden ingenomen. Een persoon werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen weer aan de beterhand.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top