J.T. Poston geeft zege niet meer uit handen in John Deere Classic

Sport | Met een ultieme ronde van 69 slagen heeft de Amerikaan J.T. Poston zondag de John Deere Classic (PGA Tour/7,1 miljoen dollar), die plaatsvond op de Deere Run-golfbaan in het Amerikaanse Silvis, op zijn palmares bijgeschreven.

Door Belga

Deel dit nieuws

Poston, die zeven dagen geleden runner-up werd op het Travelers Championship, nam met een openingsronde van 62 slagen meteen de leiding waarna hij op dag twee en drie scores neerzette van 65 en 67 slagen. Op dag vier opende de 29-jarige met drie birdies op zijn eerste drie holes waarmee hij de concurrentie met de rug tegen de muur zette. Na twee bogeys zag hij op de zeventiende hole nog een birdie in de cup verdwijnen. Met zijn totaalscore van 263 slagen, 21 onder par, liet hij de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout en de Argentijn Emiliano Grillo, die de tweede plaats deelden, met drie slagen achter zich.

Voor Poston, die in 2019 het Wyndham Championship won, is het zijn tweede PGA Tour-overwinning in zijn carrière. De top drie heeft meteen een ticket beet voor The Open Championship, de vierde major van het seizoen, die van 21 tot en 24 juli plaatsvindt op de St. Andrews Old Course in het Schotse Fife.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top