Rock Werchter - Bijna 90.000 festivalgangers genoten elke dag van Rock Werchter

Festivals | De 46e editie van Rock Werchter zit erop. Dagelijks konden zowat 90.000 festivalgangers genieten van rock- en popgroepen uit alle hoeken van de wereld. Tegelijk stonden er nog nooit zoveel Belgische bands op het podium: het waren er zeventien. In totaal stonden er 100 groepen op de line-up.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zowat 88.000 festivalgangers per dag en 50.000 kampeerders: dat zijn de belangrijkste cijfers van de 46ste editie van Rock Werchter. Er zijn tickets verkocht aan bezoekers uit maar liefst 95 verschillende landen. De Lijn vervoerde tot zondagavond een kleine 100.000 personen, maar dat aantal kan maandag nog oplopen. Dagelijks werden er zowat 12.000 fietsers geteld. Een goede 10.000 vrijwilligers hielpen mee met de organisatie.

Een kippenvelmoment was er donderdag: de wei bracht toen een eerbetoon aan zanger Arno, die recent overleed aan de gevolgen van kanker. Andere hoogtepunten waren de shows van headliners Pearl Jam, Metallica en Red Hot Chili Peppers. Ook kleinere, maar niet minder gesmaakte artiesten als Joost, Goldband, STIKSTOF en The Death South deden de wei daveren. Voor het eerst stond er ook een winnaar van het Eurovisiesongfestival op Werchter: op zaterdag mocht Måneskin het beste van zichzelf geven.

Er zijn geen grote incidenten gemeld tijdens het festival. Het Rode Kruis deelde alvast mee dat de 5.800 personen die ze verzorgden, met hoofdzakelijk blaren, hoofdpijn of schaafwonden, te vergelijken is met andere jaren.

De volgende editie van Rock Werchter staat gepland van 29 juni tot en met 2 juli 2023.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top