Duel van Belgian Lions in Servië is gestaakt door technisch probleem

Basketbal | De Belgische basketbalmannen hebben zondagavond hun laatste wedstrijd in de eerste kwalificatieronde voor het WK van 2023 in en tegen Servië maar gedeeltelijk kunnen afwerken. De match werd al vroeg stilgelegd vanwege een technisch probleem in de zaal in Nis, waardoor er te weinig licht was.

Door Belga

Deel dit nieuws

De spelleiding legde de match stil bij een 3-6 stand in het voordeel van de Lions. Maxime De Zeeuw (3 ptn) en Retin Obasohan (3 ptn) stonden toen al op het scorebord. Omdat het probleem na een uur nog niet was opgelost, werd de match definitief afgeblazen. Het is nu afwachten wat de sportieve gevolgen zijn en of België bijvoorbeeld een forfaitzege krijgt toegewezen of de match later wordt voortgezet.

De Lions waren na de overwinning van donderdag in Bergen tegen Slovakije al zeker van kwalificatie voor de tweede voorronde. Hetzelfde gold voor Servië en Letland, dat zondag met 60-93 won van het uitgeschakelde Slovakije. Maar het duel was wel van belang omdat in de tweede voorronde de uitslagen van de matchen tegen de Serviërs en de Letten behouden blijven. De Lions treffen in de tweede voorronde, die tussen volgende maand en februari 2023 afgewerkt wordt, in hun groep ook nog drie landen uit groep B: Griekenland, Turkije en Groot-Brittannië. Uit die groep met zes plaatsen de eerste drie zich uiteindelijk voor het WK, dat van 25 augustus tot 10 september 2023 georganiseerd wordt in de Filipijnen, Japan en Indonesië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top