David Goffin treft Cameron Norrie in kwartfinales

Sport | David Goffin (ATP 58) neemt het in de kwartfinales van Wimbledon op tegen de Brit Cameron Norrie (ATP 12). Het negende reekshoofd klopte zondag in de vierde ronde de Amerikaan Tommy Paul (ATP 32) met 6-4, 7-5 en 6-4.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kort daarvoor had Goffin na een marathonduel de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 28) verslagen in vijf sets.

De 31-jarige Goffin speelde nog maar een keer tegen de 26-jarige Norrie. Vorig jaar won de Brit op het graveltoernooi van Barcelona na een opgave van Goffin.

"Hij is een heel ervaren speler. Hij houdt van gras, het wordt niet eenvoudig", vertelde Norrie na zijn overwinning tegen Paul. "Het is een competitiebeest, een heel goeie atleet. Hij heeft een heel compleet spel en momenteel staat hij heel goed te spelen. Een ding is zeker, er zullen veel rally's zijn. Hij zal mij niet van het veld slaan met zijn opslag, wat positief is voor mij. Het wordt erg fysiek, en opnieuw een grote uitdaging."

Als Goffin ook de kwartfinales overleeft, staat hij voor het eerst in zijn carrière in de halve finales van een grandslamtoernooi. Hij bereikte al drie keer eerder een kwartfinale, op Roland Garros in 2016, de Australian Open in 2017 en Wimbledon in 2019.

Cameron Norrie haalde tot voor deze editie van Wimbledon nog nooit de vierde ronde (achtste finales) van een grandslam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top