Yellow Tigers sluiten Nations League af met nipte winst tegen Japan maar degraderen niettemin

Sport | De Belgische volleybalvrouwen hebben hun deelname aan de Nations League zondag afgesloten met een overwinning tegen Japan (FIVB 7). In hun vierde wedstrijd in het Canadese Calgary haalden ze het met 3-2. De setstanden waren 25-16, 18-25, 25-19, 11-25 en 15-10. Ondanks de zege konden ze de degradatie niet afwenden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de Yellow Tigers werd Britt Herbots met 29 punten topschutter voor Manon Stragier (12 punten) en Marlies Janssens (11 punten).

Voor het team van bondscoach Gert Vande Broek was het de eerste zege op Canadese bodem. De voorbije dagen verloren ze met 0-3 van de Verenigde Staten (FIVB 1) en met 1-3 van Duitsland (FIVB 11) en Nederland (FIVB 10).

De Belgen kwamen in drie spelweken in totaal twaalf keer in actie en konden vier keer winnen. Het leverde hen veertiende plaats op. De beste acht van zestien deelnemende landen plaatsen zich voor de knock-outfase. Die staat van 13 tot 17 juli in het Turkse Ankara op de planning.

België moest tegen Japan winnen om nog kans te hebben op behoud, maar door de zege van Bulgarije tegen Polen volstond dat niet. De Tigers eindigden in het klassement als laatste van de vijf "Challenger-landen" (achter de Dominikaanse Republiek, Canada, Polen en Bulgarije). Eind juli moeten ze aan de slag in de Challenger Round in het Kroatische Zadar. Daar treffen ze in de eerste ronde (kwartfinale) Tsjechië. De winnaar verdient een ticket voor de volgende Nations League.

De Belgische volleybalsters waren er voor de vierde keer op rij bij in de Nations League. In 2018 werden ze dertiende, in 2019 zevende en vorig jaar negende. Het eindtoernooi halen lukte hen nog niet.

Voor de Yellow Tigers kaderden de wedstrijden tevens in de voorbereiding op het WK in Nederland en Polen (23 september-15 oktober).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top