Bondscoach Ehren tevreden na WK-zege tegen Zuid-Afrika: "Aanvallender nog wat scherper zijn"

Sport | De Belgische hockeyvrouwen wonnen zondagnamiddag hun eerste groepswedstrijd op het WK met ruime cijfers. De Red Panthers (FIH 6) versloegen in het Spaanse Terrassa, samen met het Nederlandse Amstelveen gaststad, Zuid-Afrika (FIH 15) met 4-1. "Geen enkele wedstrijd is makkelijk om een WK te beginnen", reageerde bondscoach Raoul Ehren.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We creëerden veel kansen en ik denk dat 4-1 een logische score is, ook al hadden we aanvallender moeten zijn en een of twee doelpunten meer moeten maken", zei Ehren. "Maar over het algemeen ben ik tevreden."

België moest tot de laatste tien minuten wachten om de overwinning tegen Zuid-Afrika veilig te stellen "Het is waar dat we met alle afgedwongen kansen hadden moeten voorkomen dat we nog in de problemen kwamen. Maar we zagen in de andere wedstrijden dat de grote naties het ook moeilijk hadden om te winnen. Of het nu Duitsland tegen Chili was, 2-1 bij rust, Australië tegen Japan, 0-0 met nog vijf minuten te gaan, of zelfs Nederland tegen Ierland, slechts 1-0 bij de pauze, geen van deze toplanden slaagden erin gemakkelijk uit de startblokken te komen. Maar de kop is eraf. Het toernooi is begonnen en we openen met drie punten, dat is het belangrijkste", besloot de Nederlandse coach.

Ook Michelle Struijk gaf toe dat het "zeker niet makkelijk" was tegen Zuid-Afrika. "De doelpunten en het resultaat zijn er, maar er blijven nog veel details om aan te schaven", aldus de middenveldster. "We waren een beetje nerveus op het veld. Misschien verklaart dat waarom we moeite hadden om te scoren vandaag. Voor verschillende Panthers was het hun eerste WK en twee speelsters (Lucie Breyne en Alexia 't Serstevens, red.) speelden zelfs hun allereerste internationale toernooi. Maar het kan daarna alleen maar beter worden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top