Thomas Pieters beëindigt Irish Open op 37e plaats, Thomas Detry wordt 58e

Sport | Thomas Pieters heeft op de slotdag in de Irish Open (DP World Tour/6 miljoen dollar) geen progressie kunnen maken. Op de Mount Juliet golfbaan in het Ierse Thomastown moest hij met een slotronde van 73 slagen genoegen nemen met een gedeelde 37e plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 31-jarige Antwerpenaar, die na een derde ronde van 69 slagen was opgeklommen naar een gedeelde negentiende plaats, moest op zijn eerste tien holes een dubbele bogey en een bogey incasseren. Op de laatste acht holes putte de zesvoudige European Tour-winnaar nog drie birdies weg en ging hij nog een keer in de fout. Met een totaalscore van 282 slagen, zes onder par, telde hij in de eindstand veertien slagen meer dan de Pool Adrian Meronk die zich de beste toonde. De 29-jarige, die de voorbije weken al een aantal goede resultaten neerzette, hield de Nieuw-Zeelander Ryan Fox met drie slagen achter zich. Meronk is meteen de eerste Pool die een European Tour overwinning mocht vieren.

Thomas Detry noteerde een ultieme ronde van 70 slagen, twee onder par. De 29-jarige Brusselaar had vijf birdies en drie bogeys op zijn scorekaart staan. Met zijn totaalscore van 284 slagen maakte Detry zes plaatsen winst waarmee hij 58e werd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top