David Goffin bereikt kwartfinales WImbledon na marathonduel: "Een enorm gevecht"

Sport | David Goffin (ATP 58) moest zondag alles uit de kast halen om voor de tweede keer in zijn carrière door te stoten naar de kwartfinales van Wimbledon. Na een marathonduel dat ruim 4,5 uur duurde, versloeg hij de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 28) met 7-6 (7/3), 5-7, 5-7, 6-4 en 7-5.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een enorm gevecht. Meteen na de matchbal voelde ik dat ik dood was. Ik heb er zo hard voor geknokt", zei Goffin onmiddellijk na de wedstrijd. "Het was opnieuw een episch duel tegen Frances (die hij onlangs in vier sets ook versloeg op Roland Garros). Ik ben in de wolken dat ik in de kwartfinales sta."

Goffin haalde eerder de laatste acht op het gras in Londen in 2019. Toen verloor hij kansloos van de latere winnaar Novak Djokovic. Dit keer wacht hem een meer haalbare kaart met thuisspeler Cameron Norrie (ATP 12). Die versloeg de Amerikaan Tommy Paul (ATP 32) in drie sets.

Met zijn plaats in de kwartfinales bewijst Goffin er weer helemaal te staan na een zware periode met veel tegenvallende resultaten. "Vorig jaar was heel erg moeilijk met mijn blessure en op het circuit", stelde de voormalige nummer 7 van de wereld (in 2017). "Ik had hier niet meer gespeeld sinds 2019 en vier wedstrijden op rij winnen in het toernooi waar ik zo van hou, dat is ongelofelijk."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top