Groenewegen sprint voor Van Aert en Philipsen naar zege

Wielersport | Dylan Groenewegen (BikeExchange Jayco) heeft de derde rit in de Ronde van Frankrijk (2.UWT) op zijn naam geschreven. De Nederlander bleef na 182 kilometer tussen Vejle en Sønderborg in de massaspurt Wout van Aert en Jasper Philipsen voor. Van Aert (Jumbo-Visma), die voor de derde rit op rij net naast de zege grijpt, blijft leider in het algemene klassement.

Door Belga

Deel dit nieuws

De renners stonden voor de laatste van drie ritten in Denemarken, waar de Tour vrijdag van start ging met een tijdrit in Kopenhagen. Onderweg lagen drie beklimmingen van vierde categorie. De rit draaide zoals verwacht uit op een groepsspurt. Van Aert zette goed aan maar liet zich de winst afsnoepen door Groenewegen, die het met enkele banddiktes haalde. Philipsen eindigde als derde.

Van Aert nam de gele trui gisteren na afloop van de tweede etappe over van Yves Lampaert, die de tijdrit in Kopenhagen won. Opvallend: Van Aert eindigde in zowel de eerste als de tweede rit (achter de Nederlander Fabio Jakobsen) als tweede en moest ook vandaag met de positie van runner-up vrede nemen.

Morgen volgt al meteen de eerste rustdag, waarna de renners dinsdag in de vierde etappe, tussen Duinkerke en Calais (171,5 kilometer), voet in Frankrijk zetten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top