Federer hoopt nog op terugkeer naar Wimbledon: "Ik mis het toernooi"

Sport | "Ik hoop nog een keer terug te keren naar Wimbledon", zo verklaarde Roger Federer vandaag op Wimbledon, het Londense grandslamtoernooi dat liefst acht keer op zijn erelijst staat, voor de start van de viering van de honderdste verjaardag van Centre Court. "Ik mis het toernooi, de ambiance. Ik wist dat het een lastig jaar zou worden."

Door Belga

Deel dit nieuws

Roger Federer wordt in augustus 41 en speelde al een jaar geen officiële wedstrijd meer, maar toch denkt de tennislegende nog niet aan een afscheid, zo liet hij eerder al weten. 

Federer kwam voor het laatst in actie op Wimbledon vorig jaar, toen hij in de kwartfinale verloor van de Pool Hubert Hurkacz. Daarna werd hij voor de derde keer in anderhalf jaar geopereerd aan de knie. Sindsdien revalideert de Zwitser en werkt hij aan een comeback. De voormalige nummer 1 hoopt erbij te zijn op de Laver Cup in Londen eind september en een maand later ook zijn thuistoernooi in Bazel te spelen. Die toernooien moeten hem klaarstomen voor een volwaardige terugkeer op het circuit in 2023.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top