Rock Werchter - Geëmotioneerde Joost opent Werchter

Festivals | De Nederlandse zanger Joost heeft de slotdag van Rock Werchter geopend op de Main Stage. Toen Joost zijn laatste lied opdroeg aan zijn ouders, die beiden overleden zijn, kreeg hij het zelf even moeilijk.

Door Belga

Deel dit nieuws

Joost verloor zijn beide ouders ongeveer tien jaar geleden, op een tijdspanne van een jaar. Zijn laatste lied, dat hij aan hen opdroeg, bracht hij al zittend en sterk geëmotioneerd. Hij liet zelf ook enkele traantjes. "Dit is een van de grootste podia waar ik ooit gespeeld heb. Technische mensen, sorry, maar ik wil niet gaan", eindigde hij. "Werchter, ik hou van jullie!"

Doorheen de set zweepte Joost het publiek helemaal op met zijn harde beats en hardstyletonen. Youtuber Acid kwam bij het begin het podium opgesprongen en gaf het publiek nog meer reden om te feesten. "Kus je vrienden, kus je ouders, het leven is te kort om ruzie te maken", adviseerde Acid nog, waarna hij het podium weer verliet. 

Hoogtepunt van Joosts set was zijn cover van "Ik wil je" van De Kreuners: die zette de wei volledig in brand. Daarvoor zorgde ook Walter Grootaers, die voor de gelegenheid Joost op het podium vervoegde. 

In de namiddagsessie later op de dag krijgen de festivalgangers onder meer nog Keane, Balthazar, Royal Blood en The Killers voorgeschoteld. Afsluiten doen de Red Hot Chili Peppers. Een officiële bevestiging van de organisatie dat het concert kan doorgaan, is er nog steeds niet, maar omstreeks 12 uur postte de organisatie op Twitter dat het materiaal van de band gearriveerd is in Werchter. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Peppers hun set dus gewoon spelen zoals gepland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top