Inval Oekraïne - Oekraïne ontkent dat Lysytsjank gevallen is

Nieuws | Oekraïne spreekt Russische berichten tegen dat de oost-Oekraïense stad Lysytsjank gevallen is. De stad is niet volledig onder Russische controle, zei een woordvoerder van het ministerie van Defensie aan de Britse openbare omroep BBC. De situatie is sinds enkele dagen wel "zeer intens", aangezien Russische troepen de stad voortdurend aanvallen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Voor de Oekraïners heeft de waarde van het menselijke leven de hoogste prioriteit", aldus Yuriy Sak. "Daarom trekken we ons soms terug uit gebieden om ze in de toekomst te heroveren."

De Russische minister van Defensie Sergej Sjoigoe had eerder vandaag gemeld dat Rusland de controle over Lysytsjank veroverd heeft, en dus heel Loehansk in handen heeft. 

Volgens de woordvoerder is de Donbas niet verloren, zelfs wanneer Rusland heel Loehansk verovert. Er zijn nog andere grote steden, vooral in Donetsk, die in Oekraïense handen zijn. "Dat zijn steden die afgelopen dagen het doelwit waren van zware raketaanvallen en artilleriegeschut. Maar de strijd om de Donbas is nog niet voorbij."

In Lysytsjank woonden voor het begin van de oorlog meer dan 100.000 inwoners. Zusterstad Severodonetsk werd eerder al door Rusland veroverd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top