Van Aert wil genieten van gele trui

Wielersport | Wout van Aert mocht gisterenavond voor het eerst in het hotel z'n gele trui aan z'n ploegmaten showen en mag ook vandaag in de derde Touretappe de trui aantrekken. "Ik kijk er echt naar uit", zei hij in Vejle, voor het startschot van de derde en tevens laatste etappe op Deense bodem.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Echt euforisch was ik niet gisteravond", bekende hij voor de start in Vejle, "ik had de rit immers niet gewonnen, pas gisterenavond laat en vanochtend drong het besef door dat de gele trui niet zomaar iets is, dat ik hier echt wel van moet genieten. Ik verwacht dat er vandaag opnieuw heel veel volk langs de kant van de weg zal staan. De Denen zijn ongelooflijk en het zal extra mooi zijn dat ik dan nu met die gele trui mag koersen."

Zaterdag toonde Jakobsen zich de snelste in de sprint, in de etappe van vandaag, over 182 km van Vejle naar Sonderborg, wordt op het eind opnieuw een massasprint verwacht. "We hebben gezien dat hij echt supersnel is", weet Van Aert. "Het wordt moeilijk om hem in de vlakke sprints te kloppen, hij heeft nog een extra versnelling op het eind. Het zal zeker niet makkelijk zijn om hem te verslaan, maar ik ga me uiteraard opnieuw mengen om punten te pakken en mijn trui te verdedigen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top