Boekt Carlos Sainz Jr. zijn eerste zege in de F1?

Sport | De Spaanse piloot Carlos Sainz Jr. pakte in Silverstone zijn eerste pole position in zijn F1-carrière. Kan hij het perfecte weekend rijden door ook de zege binnen te halen?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op het circuit van Silverstone was de regen zaterdag een stoorzender in de kwalificatiesessie. Carlos Sainz Jr. verraste vriend en vijand door met zijn Ferrari als snelste deze sessie af te werken, waardoor hij leider Max Verstappen (Red Bull) achter zich wist te houden. Dit was een primeur voor de Spanjaard, die vandaag verder hoopt te gaan op zijn elan.

Gemotiveerde Verstappen

De zoon van voormalig rallycoureur en autosportlegende Carlos Sainz moest wachten tot zijn 151ste kwalificatiesessie om eindelijk een pole in zijn carrière te kunnen bemachtigen. "Ik ben erg tevreden! Ik houd van deze omstandigheden en dit circuit. Het is de perfecte plek om de pole te pakken. Ik ga ervan genieten, want het is een speciaal gevoel", merkte hij op na deze perfecte ronde.

De 27-jarige coureur krijgt deze zondag in ieder geval een mooie kans om de Grote Prijs van Silverstone achter zijn naam te zetten. Al zal hij vooral moeten afrekenen met een zeer gemotiveerde Max Verstappen, die vanaf het begin van de race de aanval zal inzetten.

Zonder regen?

Deze zondag zouden de weersomstandigheden in ieder geval anders moeten zijn met minder regen op het programma, ook al valt een lichte bui niet uit te sluiten. "We weten allemaal hoe moeilijk deze sport is met de strategieën, de banden of de start. We zullen zien of we deze zondag kunnen winnen, ik wil er alvast in geloven. Als de omstandigheden zijn zoals in de vrije training van vrijdag, hebben we een grote kans", aldus Sainz.

Sainz en Verstappen zullen net voor hun teamgenoten Leclerc en Perez starten, want zij beginnen vanaf de tweede rij. Maar Fernando Alonso en vooral de twee Mercedessen van Hamilton en Russell zullen als spelbreker willen fungeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top