Oefenduels 1B: zeges voor RWDM, Virton en Beveren; Beerschot onderuit

Sport | Zaterdag hebben heel wat 1B-teams alweer een volgende horde genomen in hun voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. RWDM nam de hoogste horde door Standard te kloppen. Beveren en Virton scoorden elk 5x in hun oefenduel en Beerschot verloor nipt van Club Brugge.

RWDM kwam al snel op achterstand tegen Standard (Emond). Maar de Brusselaars konden die tegengoal nog voor de rust volledig uitvegen na goals van Ephestion (op aangeven van Hazard) en Botella (op aangeven van Vorogovskiy). Na de pauze werden er te veel wissels gedaan om nog een volwaardige match te zien; de score veranderde dan ook niet meer: 1-2.

Beerschot VA incasseerde een 2-1 nederlaag bij Club Brugge. Nochtans speelde Beerschot zo goed als een volledige match (van 2x 60 minuten) met een man meer nadat Nsoki een kopstoot had uitgedeeld aan Baeten. Vlak voor rust benutte Jutgla een van de weinige Brugse kansen met een welgemikte kopbal in de kruising. Beerschot reageerde meteen via Vaca, maar hij zag z'n poging op de kruising stranden. Op het uur was het dan toch raak voor Beerschot toen Goossens goed stoorwerk van El Hajoui bekroonde. Maar uiteindelijk was het dus toch Club dat aan het langste eind trok na een mooie vrijschopgoal van Servais.

SK Beveren won haar eerste wedstrijd als SK Beveren. De Waaslanders klopten Rupel-Boom met 1-5. Na een kwartier spelen stond het al 0-2 na goals van Maderner en Edmundsson; maar toen de thuisploeg even later de aansluitingstreffer scoorde leek het toch nog een echte match te worden. Maar vlak na de pauze kreeg een speler van Rupel-Boom een rode kaart en kon Beveren de match toch nog vlot naar zich toetrekken. Okumu verzilverde een strafschop en tester Barry scoorde (net als tegen Melsele) nog 2x in het slot van de match.

En ook RE Virton was goed bij schot. De Luxemburgers speelden hun eerste oefenduel tegen het Luxemburgse Fola Esch en wonnen vlot met 1-5. Les Verts gingen de rust in met een 1-3 voorsprong en na de pauze dikten ze de score nog aan tot 1-5. Helaas zijn er geen details bekend over de doelpuntenmakers.