Red Panthers openen hun WK met duel tegen Zuid-Afrika

Sport | De Belgische hockeyvrouwen spelen zondagnamiddag (15 uur) hun eerste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap. In het Spaanse Terrassa, samen met het Nederlandse Amstelveen gaststad, nemen ze het op tegen Zuid-Afrika.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Red Panthers zijn na de laatste wedstrijden in de Pro League naar de vijfde plaats op de wereldranglijst gestegen, hun hoogste notering ooit. Zuid-Afrika staat tien plaatsen lager. Bondscoach Raoul Ehren noemt hen "de onbekende in de groep", die verder bestaat uit Australië en Japan. "Tegen Zuid-Afrika hebben we nog niet veel gespeeld, niet vriendschappelijk en niet in de Pro League. Australië en Japan, onze andere tegenstanders in de eerste ronde, kennen we beter", blikte hij deze week vooruit.

In de onderlinge duels met Zuid-Afrika, bijna allemaal vriendschappelijke wedstrijden, is er evenwicht. Beide landen wonnen vijf keer, zes keer eindigde de partij in een gelijkspel. Na de openingswedstrijd tegen Zuid-Afrika volgen voor de Red Panthers nog groepsmatchen tegen Australië, dinsdag om 21u30, en Japan, woensdag om 18 uur.

Australië (FIH 3) en Japan (FIH 10) speelden zaterdagavond al tegen elkaar in Terrassa. De Hockeyroos haalden het met 2-0 na twee late treffers.

De Panthers, die brons veroverden op het vorige EK in 2021, moeten hun poule winnen om rechtstreeks door te gaan naar de kwartfinales. De nummers twee en drie werken een achtste finale af. De nummer twee van groep D, de groep van de Panthers, treft de nummer drie van groep A. De nummer drie van groep D ontmoet de nummer twee van groep A. Die bestaat uit Nederland, Duitsland, Ierland en Chili.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top