Nick Kyrgios wipt vierde reekshoofd Tsitsipas

Sport | De Australiër Nick Kyrgios (ATP 40) heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finales van Wimbledon. Hij versloeg in de derde ronde de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 5), het vierde reekshoofd.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een ruim drie uur durend en hoogstaand gevecht op court 1 dat bol stond van de opstootjes, trok Kyrgios aan het langste eind met 6-7 (2/7), 6-4, 6-3 en 7-6 (9/7).

De 27-jarige Kyrgios neemt voor de achtste keer deel aan Wimbledon. Zijn beste resultaat haalde het enfant terrible bij zijn debuut in 2014. Toen bereikte hij de kwartfinales na onder meer winst tegen toenmalig nummer 1 Rafael Nadal. Om even goed te doen, moet hij in de vierde ronde voorbij de Amerikaan Brandon Nakashima (ATP 56). Die schakelde de Colombiaan Daniel Elahi Galan (ATP 109) uit met 6-4, 6-4 en 6-1.

Stefanos Tsitsipas was er voor de vijfde keer bij op de All England Club. In 2018 stootte hij door naar de vierde ronde maar zowel bij zijn debuut in 2017 als in 2019 en vorig jaar moest de Griek al na een ronde inpakken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top