Paulien Couckuyt wint 400 meter horden, maar kan seizoensbeste niet aanscherpen

Sport | Paulien Couckuyt heeft zaterdag de 400 meter horden gewonnen op de Nacht van de Atletiek in Heusden. Ze klokte bij haar laatste wedstrijd voor afreis naar het WK in Eugene 55.45.

Door Belga

Deel dit nieuws

De beste seizoenstijd van Couckuyt staat sinds het BK van vorige week op 55.30, haar nationale record bedraagt sinds de Spelen in Tokio 54.47. De halvefinaliste van de Spelen zit dus nog een eindje van haar beste tijden verwijderd, en toch maakt ze zich weinig zorgen.

"Mijn gevoel zit best goed", aldus Couckuyt na haar wedstrijd. "Alleen mis ik wat tegenstand om echt tot het uiterste te gaan. Ik ben een kampioenschapsloper, dus ik ben er wel van overtuigd dat ik op het WK weer in de 54 seconden kan lopen. Of ik dan echt al richting mijn Belgisch record ga, is nog een andere vraag, maar dat wil ik vooral op het EK in München in augustus aanscherpen. In dat opzicht heb ik dus nog wel wat tijd."

In Heusden slaagde Couckuyt er niet in de hele wedstrijd in het gewenste passenritme af te werken. "Ik was naar hier gekomen om met meer durf te lopen en in twee passen minder te eindigen, maar uiteindelijk liep ik toch weer in hetzelfde ritme als bij vorige wedstrijden. Ik mis nog wat overtuigingskracht", besloot de Belgian Cheetah.

Op de 5.000 meter gingen Michael Somers en Ismael Debjani op zoek naar de EK-limiet van 13:24.00, maar ze slaagden niet in hun opzet. Ze klokten wel allebei een persoonlijk record: Somers klokte 13:29.03, Debjani 13:32.45.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top