De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering op N-VA-zomerfeest

Nieuws | N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn "onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na de editie vorig jaar waarbij De Wever door corona noodgedwongen "moederziel alleen stond te speechen" in de Nekkerhal, mochten de N-VA-leden zaterdagavond opnieuw naar Mechelen afzakken voor het jaarlijkse zomerfeest van de partij.

De speech van de voorzitter stond in het teken van de vele uitdagingen waar ons land mee kampt. "Het zijn woelige tijden", zei De Wever. "Geopolitiek en economisch is de onzekerheid groot."

Volgens de N-VA-voorzitter kijken mensen dan naar "sterke bestuurders en doorwinterde dealmakers", en die heeft zijn partij volgens hem in huis. Vervolgens prees hij de Vlaamse N-VA-excellenties. De Wever verwees onder meer naar de hervormingen op onderwijs, zoals de nieuwe eindtermen, die Ben Weyts doorvoerde, en naar het klimaatbeleid van Zuhal Demir, dat "concreet maar ook haalbaar en betaalbaar is".

Veel minder goed vergaat het de federale regering, aldus De Wever. Vivaldi - de federale coalitie met Open Vld, CD&V, Vooruit, Groen, PS, MR en Ecolo - voert een beleid "dat lijnrecht ingaat tegen de belangen van het productieve Vlaanderen", vindt de N-VA-kopman. Hij wees onder meer op de hoge belastingdruk op arbeid en de achterblijvende grote hervormingen van de arbeidsmarkt. De belastingdruk, het begrotingstekort, de hoge overheidsuitgaven en het koopkrachtverlies zijn volgens de N-VA-voorzitter "onhoudbaar en onaanvaardbaar".

Zelfbestuur voor Vlaanderen is volgens De Wever de enige oplossing, maar daarvoor moet de N-VA in 2024 de grootste Vlaamse partij blijven, "ook al wordt het knokken".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top