Noor Vidts tankt vertrouwen richting WK met prima prestatie op de horden

Sport | Noor Vidts is zaterdag bij de Nacht van de Atletiek in Heusden vierde geëindigd op de 100 meter horden. De wereldkampioene indoor op de vijfkamp klokte 13.33.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het persoonlijk record van Vidts bedraagt 13.17, maar met 13.33 mocht ze meer dan tevreden zijn, omdat het nog maar haar eerste horderace van het seizoen was na problemen aan de hamstrings. Op dertien dagen van het WK atletiek in Eugene lijkt Vidts er klaar voor. De winst ging zaterdag in 13.27 naar de Luxemburgse Viktoria Rausch.

"Hier ben ik héél blij", zei Vidts na afloop. "Pas deze week hebben we een eerste volwaardige hordetraining afgewerkt, tevoren was dat moeilijk door die hamstringproblemen. De horden is toch een discipline waarbij je altijd wat moet zoeken naar wedstrijdritme, dus voor een seizoensopener is deze chrono top."

Op grootspraak kan je Vidts na haar vierde plaats in Tokio plus wereldtitel in zaal nog altijd niet betrappen. "Ik trek zonder concrete verwachtingen naar het WK", benadrukt ze. "Dat heeft altijd goed gewerkt. Ik ga daar vooral genieten en in elke proef mijn best doen, en dan zien we wel wat dat oplevert. Ik heb heel veel looptrainingen gedaan, dus in de 800 meter heb ik het meeste vertrouwen. Verspringen wordt misschien het moeilijkste, maar dat ga ik maandag een eerste keer testen in Frankrijk. Dinsdag stap ik dan op het vliegtuig naar het WK."

Vidts moest in Heusden heel wat handtekeningen uitdelen. Het blijft wennen aan haar nieuwe status. "Het is nog altijd wat raar als ik aangekondigd word als wereldkampioene, maar leuk is het wel", besloot ze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top