Ruben Verheyden duikt op 1.500 meter onder EK-limiet

Sport | Ruben Verheyden heeft zich zaterdag tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden geplaatst voor het EK in München in augustus op de 1.500 meter. De regerende Europese beloftekampioen snelde naar een tweede plaats in 3:35.19, terwijl de limiet op 3:36.00 stond.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het persoonlijk record van Verheyden stond sinds mei van dit jaar op 3:37.00. Daar dook hij zaterdag in Heusden dus ruimschoots onder na een wedstrijd waarin hij behouden startte en stelselmatig oprukte. De winst was in 3:34.02 voor de Keniaan Reynold Kipkorir. Ook enkele andere Belgen presteerden sterk, maar kwamen tekort voor het EK. Tarik Moukrime klokte 3:36.43, Stijn Baeten 3:36.52 en Jochem Vermeulen 3:37.73.

"Ik ben drie weken op hoogtestage geweest en wist dat er een snelle tijd inzat, maar had niet durven hopen dat het zo hard zou gaan", sprak Verheyden na afloop. "De wedstrijd en het weer waren perfect, zoals meestal hier in Heusden, dus dat hielp wel. Dit is een hele opluchting, want ik liep keer op keer in de 3:37 en zat te hopen op die ene uitschieter, en die heb ik nu te pakken."

Hij is nog maar 21 jaar, maar Verheyden gaat niet zomaar naar München om ervaring op te doen. "Ik loop hier de achtste Europese jaartijd, dus dan moet het doel zijn om de finale te lopen op het EK", klonk het fors. "Mijn snelle slotronde is in dat opzicht een wapen."

Op de 400 meter stelde Jonathan Sacoor opnieuw teleur. Hij bleef steken op 47.25, terwijl zijn persoonlijk record 45.03 bedraagt. Jonas De Smet won in 46.82.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top