Thomas Pieters klimt naar negentiende plaats in Irish Open, Detry zakt weg

Sport | Met een derde ronde van 69 slagen is Thomas Pieters zaterdag naar de negentiende plaats gewipt in de Irish Open (DP World Tour/6 miljoen dollar), die doorgaat op de Mount Juliet golfbaan in het Ierse Thomastown, Co Kilkenny.

Door Belga

Deel dit nieuws

De zesvoudige European Tourwinnaar noteerde zes birdies waartegen hij ook drie bogeys moest incasseren. Met zijn totaalscore van 209 slagen, zeven onder par, maakte de nummer 34 van de wereld zeventien plaatsen winst. In de tussenstand telt Pieters zeven slagen meer dan de Pool Adrian Meronk, die alleen de leidersplaats bezet en een slag voorsprong telt op de Engelsman Jack Senior, de Paraguayaan Fabrizio Zanotti en de Spanjaard Jorge Campillo.

Thomas Detry kende een minder goede dag. De 29-jarige, die na een tweede ronde was opgeklommen naar de 47e plaats, nam een slechte start met een dubbele bogey en een bogey op zijn eerste twee holes. De Brusselaar zag vervolgens nog drie birdies in de cup verdwijnen waartussen hij nog een keer in de fout ging. Met zijn ronde van 73 slagen, een over par, moest hij zeventien plaatsen inleveren en sloot hij dag drie af op een gedeelde 64e stek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top