Tour-debutant Jakobsen wint meteen eerste sprint: "Vijftien jaar van gedroomd"

Wielersport | In zijn eerste Tour kon de 25-jarige Nederlander Fabio Jakobsen zaterdag meteen ook de eerste massasprint winnen. "Als sprinter wil je hier geraken en hier winnen", genoot de spurtkopman van het Belgische Quick-Step Alpha Vinyl in zijn flashreactie.

Door Belga

Deel dit nieuws

In totaal 695 dagen na zijn doodsmak in de Ronde van Polen zette Jakobsen zo een heel mooi verhaal neer. "Vandaag is 'incroyable', zoals we het in het Frans zouden zeggen", genoot Jakobsen met zijn kenmerkende glimlach. "Het was een lang proces, stap per stap. Veel mensen hebben me daarbij geholpen. Deze zege is om hen terug te betalen. Zodat ze zien dat het niet allemaal voor niets is geweest. Ik ben blij dat ik nog steeds geniet van het fietsen en het koersen, en gelukkig kan ik nog steeds winnen."

"Dit is een fantastische dag, en ik wil iedereen bedanken die me hierbij geholpen heeft. De ploeg hield me in een goeie positie voorin de groep, toen we van de brug gingen. Er was toen nog een rechts-linkse combinatie, en dan de laatste rechte lijn. Ik kon achter Morkov blijven, die me afzette in het wiel van Van Aert. In de laatste honderden meters zat ik naast Sagan. We raakten elkaar wat, maar gelukkig bleven we recht. En in de laatste rechte lijn van 150 meter kon ik lanceren en de andere twee (Wout van Aert en Mads Pedersen, red.) passeren."

"Ik ben extreem blij met deze overwinning. Dit is waarvoor we trainen, waarom we koersen. Een rit in de Tour, ja, daar droom ik al vijftien jaar van. De grootste koers. Als sprinter wil je hier geraken, en winnen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top