Pickx @ the festivals: een van de meest succesvolle Amerikaanse bands speelt vanavond op Werchter

Rock Werchter | Na een uitstekende eerste en tweede dag op Rock Werchter 2022, is het tijd voor de derde keer feestvieren. En ook vandaag zakken er weer heel wat internationale of gewoonweg steengoede artiesten af naar de festivalweide. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Måneskin’, ‘Twenty One Pilots’ en ‘Imagine Dragons’?

Door Proximus

Deel dit nieuws

De derde dag van Werchter wordt om 14u15 pas echt goed op gang getrapt door Yong Yello. Deze Antwerpse rapper-producer is op dit moment stevig aan het bouwen aan zijn carrière en de resultaten daarvan zullen we te horen krijgen in KluB C. Yong Yello werkte eerder al samen met Glints, Noémie Wolfs en Tourist LeMC, maar probeert zichzelf nu als solo-artiest op de kaart te zetten. In 2020 won hij ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel en kort daarna lag zijn allereerste album in de winkelrekken: ‘Marcel En Het Magnetisme Van De Goot’. Daarop prijkte ook het populaire nummer, ‘Waanzin’.

Rock met een twist

Om 15u40 is het tijd voor Måneskin: de Italiaanse winnaars van het Eurovisiesongfestival 2021. Dankzij Eurosong wist Måneskin een aardige fanbase uit te bouwen en dat zette de band ertoe om een wereldwijde tournee te houden. Deze zomer houden ze halt op Rock Werchter waar ze op de Main Stage zullen staan. En reken er maar op dat ze hun immer populaire ‘Zitti e Buoni' zullen brengen en de boel in de fik gaan steken.Net na Måneskin zal de Britse rocker YUNGBLUD ten tonele verschijnen. Nu ja rocker, Dominic Harrison (dat is zijn echte naam), speelt net als zijn Italiaanse muzikale collega’s geen rasechte rockmuziek maar eerder een afgeleide daarvan. Hij omschrijft zichzelf als een sociaal geëngageerde artiest die ook invloeden van hiphop, pop en ska in zijn muziek probeert te vermengen en doet dat met verve. Hij kreeg muziek met de paplepel binnen via zijn zijn grootvader en vader. Zijn opa was immers gitarist bij de band T.Rex en zijn vader verkocht gitaren om zijn brood te verdienen.

Hits en klassiekers

Om 21u00 is het tijd voor ‘Twenty One Pilots’. De populariteit van deze Amerikaanse band kwam in 2015 in een stroomversnelling terecht toen ze hun toenmalige album ‘Blurryface’ op de wereld loslieten. Dat album is het allereerste album in de recente muziekgeschiedenis waarvan elk nummer in de VS goud kon behalen. Het meest populaire nummer van ‘Blurryface’ is ‘Stressed Out’ en werd op Spotify meer dan 1 miljard keer beluisterd. De band staat ook bekend om haar uitstekende live-reputatie. Ze schuwen er bijvoorbeeld niet om een brandende wagen op een podium te sleuren of helemaal vermomd hun acts uit te voeren. Op de Main Stage komen drummer Josh Dun en pianist Tyler Joseph hun allernieuwste album voorstellen: ‘Scaled And Icy’.Na ‘Twenty One Pilots’ is het tijd voor hun Amerikaanse collega’s uit Las Vegas, ‘Imagine Dragons’, om de Main Stage onveilig te maken. Vanaf 23u30 zal de krachtige en typerende stem van zanger Dan Reynolds over de weide van Rock Werchter heen klinken en dat met de nummers ‘Radioactive’, ‘Believer’ en ‘Thunder’. Het optreden van ‘Imagine Dragons’ belooft propvol hits en klassiekers te zitten. De band heeft immers al zes succesvolle studio-albums uitgebracht, dus ze kunnen uit een groot repertoire kiezen. Dat repertoire werd onlangs nogmaals uitgebreid met het laatste album ‘Mercury - Act 1’.Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer.
 Je kan tussen 30 juni en 3 juli alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis ‘s avonds via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top