Kasseien, vlakke ritten, bergetappes... voor ieder wat wils op het Tour-menu!

Wielersport | Na een indrukwekkende eerste (tijd)rit in Denemarken en twee etappes, waaronder een spannende rit over de Grote Beltbrug, zet het peloton nu koers naar Frankrijk voor een week die de wielrenners ongetwijfeld nog lang zal bijblijven. Of je nu een sprintkoning, puncheur of allrounder bent: iedereen vindt zijn gading in de Tour vanaf deze zondag!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Kasseien à volonté

In de vijfde etappe tussen Lille en Arenberg (Porte du Hainaut) zullen de wielrenners een reeks kasseistroken voor hun kiezen krijgen. Op het menu staan 157 kilometers en elf kasseistroken, die hoofdzakelijk in het tweede deel van het parcours liggen. Liefhebbers van de Vlaamse klassiekers zullen zich ongetwijfeld al in de handen wrijven, zeker omdat de favorieten in het algemeen klassement het niet gemakkelijk zullen hebben om zich te handhaven in deze lastige etappe met finish op de mijnsite van Arenberg.

Donderdag trekt het peloton België binnen voor een lange heuvelachtige rit (220 km) door de Franse Ardennen naar Longwy, vanuit Binche. De bijzonder zware finale laat er weinig twijfel over bestaan: je moet een sterke puncheur zijn om de handen in de lucht te mogen steken aan de top van de Côte des Religieuses.

De volgende dag zal je opnieuw getuige kunnen zijn van spektakel in de Vogezen, met de eerste topfinish van deze Tour. Op de fameuze Planche des Belle Filles, met 7 km aan 8,7% niet echt een bergetappe, zal al een eerste keer het kaf van het koren gescheiden worden.

De eerste Alpenritten

Op zaterdag wordt de achtste etappe verreden in het Juragebergte. We vermoeden dat de klimspecialisten in het peloton weinig energie zullen verspillen om elkaar af te troeven, vooral omdat de finish in het Zwitserse Lausanne gefundenes fressen is voor puncheurs. De finish zal plaatsvinden op de top met een helling van 12%.

Deze veeleisende week wordt in stijl afgesloten in de Alpen met de eerste echte bergetappe, die van start gaat in Aigle - nog steeds in het Zwitserse kanton Vaud. Het peloton zal vier zware hindernissen moeten overwinnen, waaronder twee bergpassen van de eerste categorie. Scherprechter van de etappe is de Pas de Morgins met zijn 15,4 km aan 6,1%. Wie deze kuitenbijter overwint, maakt grote kans om iets minder dan tien kilometer verder in Châtel de zege te behalen.

Je kan de Tour de France van 1 tot 24 juli volgen via Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top