Anderlecht sloopt Roda, Standard verliest van RWDM en Union wint nipt bij Deinze

Jupiler Pro League | Anderlecht heeft vandaag in de eigen RSCA Belfius Academy uitgehaald tegen de Nederlandse tweedeklasser Roda JC. De bezoekers kregen een 6-0 pandoering om de oren.

Door Belga

Deel dit nieuws

Yari Verschaeren (14., 35. en 48.) was de gevierde man met een hattrick. Een eigen doelpunt en twee treffers van Antoine Colassin (66. en 88.) bepaalden de 6-0 eindstand.

Tegelijkertijd gaf vicekampioen Union op verplaatsing Challenger Pro League-team Deinze partij (0-1). De wedstrijd zat lange tot op slot, tot Bart Nieuwkoop (72.) zich tot matchwinnaar kroonde met het enige doelpunt.

Standard beet op zijn beurt met 1-2 in het zand tegen RWDM, nog een team uit de Challenger Pro League. Renaud Emond (22.) zette de Rouches halverwege de eerste helft nog op voorsprong, maar Thomas Ephestion (36.) en Ivann Botella (39.) keerden de rollen om in het voordeel van de Molenbekenaren.

Kortrijk was dan weer niet opgewassen tegen de Nederlandse tweedeklasser Dordrecht. Het verloor met 4-2, Dylan Mbayo en Habib Keita waren de Kortrijkzaanse schutters van dienst.

Ten slotte nam promovendus Westerlo het op tegen eerstenationaler Patro Eisden (2-0). Erdon Daci en Jan Bernat trokken de zege over de streep voor de Kemphanen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top