John Isner verlaat Wimbledon met opgeheven hoofd en nieuw wereldrecord

Sport | John Isner (ATP 24) mag dan wel uit Wimbledon liggen na zijn verlies tegen Janik Sinner (ATP 13) in de derde ronde, toch zal de Amerikaan met een glimlach op het vliegtuig stappen. Isner heeft in Londen immers een nieuw wereldrecord te pakken: dat van het hoogste aantal aces ooit in de tenniswereld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De 37-jarige John Isner staat al enkele jaren te boek als een van de meest fysiek spelende tennissers uit het circuit. In 2010 speelde hij de langste tenniswedstrijd uit de geschiedenis van de sport door op Wimbledon een partij te spelen die maar liefst 11 uur en 5 minuten duurde. In 2016 sloeg hij een opslag die een snelheid van 253 km/u haalde waardoor hij de speler werd met de snelste opslag die ooit (door de ATP) in het tennis werd gemeten.

Gisteren kwam de boomlange Amerikaan (hij meet 2,08 meter) uit tegen Italiaan Janik Sinner tijdens de tweede ronde van Wimbledon terwijl hij op een zucht van een nieuw wereldrecord stond: dat van het hoogste aantal aces in de tenniswereld. Isner moest de kaap van 13.728 aces proberen te ronden, een record dat vrijdagochtend nog op de naam van de Kroaat Ivo Karlovic stond. Hij slaagde daarin en sloeg zijn 13,729e ace uit zijn carrière. Hierdoor heeft hij het felbegeerde wereldrecord eindelijk te pakken en komt zijn naam in de geschiedenisboeken van het tennis te staan.

Alsnog naar huis

De wedstrijd winnen lukte echter niet. De twintigjarige Janik Sinner was niet onder de indruk van Insners slagkracht en pas behaalde wereldrecord en legde de Amerikaan in drie sets over de knie. Het werd 6-4, 7-6 en 6-3, waardoor Isner opnieuw huiswaarts mag keren en Sinner naar de volgende ronde gaat. Daarin neemt hij het overigens op tegen Carlos Alcaraz (ATP 7). Isner zal er vast geen traan om laten. De Amerikaan is immers een wereldrecord rijker en maakt zich nu al klaar om dat record tijdens het eerstvolgende grandslamtoernooi te verbeteren.

Volg Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen, van maandag 27 juni t.e.m. zondag 10 juli op Eurosport 1, beschikbaar in het basisaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top