Vakoun Bayo verlaat Charleroi voor Watford

Jupiler Pro League | Aanvaller Vakoun Bayo verlaat Sporting Charleroi voor de Engelse tweedeklasser Watford, zo maakte de club vandaag bekend. Bij The Hornets ondertekende de 25-jarige Ivoriaan een contract voor vijf seizoenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bayo kwam vorige zomer in het tussenseizoen over van Celtic om bij AA Gent het vertrek van Roman Yaremchuk op te vangen, maar kwam in de Ghelamco Arena niet verder dan 7 wedstrijden, veelal invalbeurten. Bij de Zebra's, waar hij gehaald werd als opvolger van Shamar Nicholson, trof hij plots elf keer raak in zestien competitiewedstrijden. Charleroi aarzelde dan ook niet om de optie te lichten en schoof hem een contract voor vier seizoenen onder de neus. De doelpunten trokken echter ook de aandacht van buitenlandse clubs.

Vakoun Bayo startte zijn carrière bij Stade Abidjan. In het seizoen 2014-2015 werd hij topschutter in de Ivoriaanse liga en werd hij tot beste speler verkozen. Daarop vertrok hij naar het Tunesische Étoile du Sahel. De volgende etappe was Dunasjka Streda in Slovakije (2017-2019). Daar scoorde hij in 32 wedstrijden 22 doelpunten en gaf hij 9 assists. Cijfers waarmee hij Celtic Glasgow overtuigde, dat hem in de wintermercato van 2019 naar Schotland haalde. Twee seizoenen geleden werd hij uitgeleend aan het Franse Toulouse, waar hij in 36 wedstrijden 13 doelpunten en 4 assists voor zijn rekening nam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top