Elise Mertens put kracht uit aanwezigheid van Kim Clijsters

Sport | Elise Mertens moet het in Wimbledon zonder coach Simon Goffin doen maar krijgt in haar box wel aanmoedigingen van Kim Clijsters. "Haar aanwezigheid geeft mij zeker en vast kracht", vertelde ze na haar winst in de derde ronde tegen Angelique Kerber.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ze is een grote kampioene, een grote speelster. Ik heb het gevoel dat wanneer zij aan mijn zijde is, wanneer ik haar zie, dat dit mij echt energie en motivatie geeft om nog beter te spelen. En het heeft mij vandaag overduidelijk geholpen. Zij heeft ook tegen haar gespeeld. Wanneer zij er is, heb ik het gevoel een deel van haar kracht over te nemen."

Mertens staat al voor de achttiende keer op rij in een derde ronde of beter op een grandslam. Het is tevens haar vierde opeenvolgende achtste finale. "Ik ben daarvan op de hoogte, het is een mooie statistiek maar ik wil uiteraard nog beter doen", zegt de Limburgse. "Het geeft vertrouwen als je aan een grandslam begint. Gras is een heel bijzondere ondergrond en ik probeer mij zo goed mogelijk aan te passen. Deze week verloopt alles tot dusver goed."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top