Pogacar: "Alles ligt nog heel dicht bij elkaar"

Wielersport | Tadej Pogacar (UAE Emirates) deed in de tijdrit al meteen een goede zaak en toonde zich negen seconden sneller dan Primoz Roglic en acht tellen sneller dan Jonas Vingegaard.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met een derde plaats na Yves Lampaert en Wout van Aert etaleerde Tadej Pogacar meteen zijn goede vorm in Kopenhagen. "Het doet me plezier om terug te zijn in de Tour", sprak de tweevoudige titelverdediger in de Tour na afloop. "Ik voelde me goed voor de start en ook tijdens de tijdrit had ik meteen het goede gevoel te pakken. Het was leuk om hier te koersen, het was een mooie tijdrit en ik voelde uitstekend onderweg."

Zijn derde plaats leverde de Sloveen meteen de witte jongerentrui op. "Dat was mijn doel vandaag", grapte hij, "neen, het is fijn om al meteen een trui te hebben, maar het geel is het grote doel. Maar Parijs is nog ver en er wachten nog veel zware dagen", veegde hij de opmerking van tafel dat hij al op dag één meteen de toon had gezet en zich de sterkste toonde van de favorieten.

"Alles ligt nog heel dicht bij elkaar. Het was een fijne dag en dit is mijn beste start in de Tour ooit. Dit is zeker nog geen signaal naar mijn rivalen. Ik had een goede dag, ik startte hier met vertrouwen en ben er gewoon voor gaan. Nu bekijken we het dag per dag en we zien nog wel de komende dagen wat er allemaal kan gebeuren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top