Handelaars tevreden over eerste dag van de zomersolden

Nieuws | Uit een rondvraag vanavond van handelsfederatie Comeos bij haar leden blijkt dat de zomersolden goed gestart zijn. Vele handelszaken kennen een korting toe van 30 tot 50 procent, met zelfs al uitschieters tot 70 procent. Ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) spreekt van een hoopgevende eerste soldendag.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Vanochtend al kwam er veel volk opdagen, het aantal shoppers nam doorheen de dag toe zonder dat het een overrompeling werd. Het weer was natuurlijk ideaal: het is overwegend droog gebleven en aangenaam warm. Kortom: onze handelaars zijn heel tevreden met deze start van de zomersolden", zegt fashionmanager Kathy Bergen van Comeos. 

"Als we kijken naar de volledige periode januari-juni zitten we opnieuw op het niveau van 2019, pre-corona dus. Dit is positief en we hebben ook in ons consumentenonderzoek vorige maand gezien dat de klant de weg opnieuw gevonden heeft naar de fysieke winkel. We hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt", aldus nog Bergen.

"Veel gezinnen verwachten dat de prijsstijgingen zullen aanhouden na de solden en willen hun kans niet verkijken. Afwachten doen ze niet want de keuze is nu nog erg groot. Veel klanten geven aan nog snel iets te willen kopen voor ze op reis, naar een festival of naar een familiefeest gaan. Dat doen ze graag in de winkel zelf, want een fysiek winkelbezoek blijft aan populariteit winnen na enkele moeilijke coronajaren. Snuisteren in de winkelrekken op zoek naar het perfecte koopje, daar draait het om tijdens de solden", klinkt het bij NSZ.

Komend weekend kondigt zich alvast veelbelovend aan voor de handelaars. "Zondag zullen veel winkels open zijn, want het is de eerste zondag van de maand. Een ideale timing om koopjes te doen in de winkelstraten en shoppingcentra", aldus Bergen. Ook het NSZ verwacht een drukke zaterdag en koopzondag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top