Anderlecht verlengt contract van youngster Mario Stroeykens

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht heeft het contract van de 17-jarige aanvaller Mario Stroeykens verlengd tot 2024, zo bevestigt paars-wit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Stroeykens is een jeugdproduct van Anderlecht. Hij debuteerde in januari 2021 in het eerste elftal. Afgelopen seizoen kreeg hij in zeven competitiewedstrijden speeltijd.

"Ik ben trots op mijn traject: ik begon aan dit avontuur op 8-jarige leeftijd en deze club heeft me sindsdien veel gegeven", zegt Stroeykens. "Ik wil iets teruggeven aan de fans door mijn waarde te bewijzen bij de eerste ploeg. I'm ready for the next level."

Peter Verbeke, CEO van Anderlecht, vult aan. "Net zoals voor een aantal andere jongeren zal het komende seizoen belangrijk zijn voor Mario zijn ontwikkeling. Ondanks zijn jonge leeftijd is Mario fysiek en technisch klaar om de concurrentie aan te gaan binnen de eerste ploeg. Hij zal de kansen krijgen om zich in de kijker te spelen, maar uiteraard zullen we hem de nodige tijd gunnen."

STVV heeft dan weer de Portugese rechtsachter Fabio Pereira Baptista, kortweg Fabinho, aangetrokken. De 21-jarige komt transfervrij over van Benfica, zo laten de Kanaries weten.

Fabinho kwam bij Benfica, de club van recordinternational Jan Vertonghen, uit voor de U23 en het tweede elftal. Hij speelde er vorig seizoen 22 wedstrijden voor het B-team (1 goal).

"We zijn blij dat Fabinho heeft toegezegd bij ons te komen spelen", zegt de sportief directeur van STVV Andre Pinto. "Hij is een veelbelovende jonge rechtsback en komt uit één van de beste jeugdopleidingen van Europa. We zullen hem helpen zich te integreren en zijn voetbal te ontwikkelen." 

En de Kroatische club HNK Rijeka heeft de komst van Matej Mitrovic aangekondigd. De centrale verdediger verlaat Club Brugge op 28-jarige leeftijd en keert terug naar de club waar hij van 2013 tot 2017 al speelde.

Tijdens de vorige periode waarin hij voor de Kroatische club speelde, won Mitrovic met HNK Rijeka een landstitel en twee bekers. Nadien verkaste hij naar Besiktas, waarop hij begin 2018 werd uitgeleend aan Club Brugge. Blauw-zwart kocht hem later definitief over waardoor Mitrovic sinds juli 2018 definitief in de Jupiler Pro League speelde. In die periode stond hij 50 keer op het veld en kon hij vijf keer scoren. Daarnaast speelde Mitrovic al twaalf keer voor de nationale ploeg van Kroatië. Zijn laatste wedstrijd bij het elftal dateert wel al van 2019.

Vorig jaar verlengde de Kroaat zijn contract nog tot 2024

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top