Balsamo sprint naar dubbelslag in Giro Donne, Kopecky opnieuw vierde

Wielersport | De Italiaanse wereldkampioene Elisa Balsamo (Trek-Segafredo) heeft in een massasprint de eerste etappe in lijn gewonnen van de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen. De Belgische Lotte Kopecky (Team SD Worx) werd opnieuw vierde, Balsamo neemt ook de roze leiderstrui.

Door Belga

Deel dit nieuws

Daags na de proloog in Cagliari bleef de Giro Donne op Sardinië voor een golvende etappe van 106 kilometer tussen Villasimius en Tortoli. Een groot deel daarvan werd gekleurd door een vlucht van zes rensters: Matilde Vitilo, Christina Tonetti, Inga Cesuliene, Beatrice Rossato, Marta Jaskulska en Francesca Pisciali. Bij het ingaan van de laatste tien kilometer zat hun ontsnapping erop en begon de voorbereiding op de verwachte massasprint.

Team Jumbo-Visma en Trek-Segafredo waren de dominante ploegen in de voorbereiding op de sprint, en hun kopvrouwen Marianne Vos en Elisa Balsamo speelden ook de hoofdrollen in de laatste hectometers. Vos ging daarin als eerste aan, maar werd nog geremonteerd door de 24-jarige Balsamo, die het haalde voor Vos, Charlotte Kool en Lotte Kopecky. Kopecky, de enige Belgische deelneemster in deze Giro, was gisteren ook in de proloog als vierde geëindigd.

In het algemene klassement neemt Balsamo de leidersplaats over van de Amerikaanse proloogwinnares Kristen Faulkner. Faulkner is nu tweede op 0:04, de Australische Georgia Baker derde op 0:08 en Kopecky vierde op 0:10.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top