Eden Hazard zou Karim Benzema's vervanger kunnen worden

La Liga |

Na drie jaar blessureleed is Eden Hazard klaar om op zijn beste niveau te spelen bij Real Madrid. Hoe dan ook zal hij zijn uiterste best moeten doen om er een plek in het elftal van Carlo Ancelotti te veroveren. Tenzij die hem een nieuwe rol geeft.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zal Eden Hazard, een linkervleugerspeler van opleiding, op een andere positie moeten gaan spelen om bij Madrid de speeltijd te krijgen waar hij zo naar hunkert? Vorig seizoen ontplofte Vinicius Jr. bij Real, waardoor de Belg niets anders dan invalsbeurten kreeg - als hij al kon worden opgesteld. De Braziliaan, die vorig seizoen echt is doorgebroken, wordt nu beschouwd als de onbetwiste basisspeler op de linkervleugel, wat het voor Eden Hazard inderdaad een stukje moeilijker maakt.

Maar volgens het Spaanse dagblad AS is de trainer van Real Madrid van plan om de Rode Duivel regelmatig te laten spelen, maar dan in een andere rol. Hazard zou bijvoorbeeld gezien kunnen worden als een vervanger van Karim Benzema. Een verrassende keuze? Een beetje, maar het is ook logisch als je de piste nader analyseert.

Afhankelijk van Benzema

Real Madrid heeft het afgelopen jaar laten zien dat ze sterk afhankelijk zijn van de fitheid van de Franse spits. De 34-jarige Karim Benzema beleefde een topseizoen en was, samen met Thibaut Courtois, de architect van Madrids kampioenstitel in La Liga en het winnen van de Champions League. Carlo Ancelotti heeft dit begrepen en weet dat de topvorm van zijn speler niet eeuwig zal blijven duren.

Er is zijn leeftijd, maar ook de opeenstapeling van wedstrijden. Het komende seizoen zal erg lang zijn aangezien er ook het WK is in het najaar, waardoor het tweede deel van het seizoen zwaarder op de benen zal doorwegen. Om zijn sterspits wat te ontlasten, zou Ancelotti van Eden Hazard zijn back-up willen maken, maar dan in een iets andere rol.

Valse negen

Voor de Italiaanse coach zou onze landgenoot als valse negen kunnen uitgespeeld worden. Ancelotti is ervan overtuigd dat de Rode Duivel de nodige kwaliteiten heeft om in deze positie te spelen, maar ook om zich er makkelijk aan aan te passen. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat de Belg in die positie wordt uitgespeeld, want ook bij Chelsea speelde hij regelmatig in een meer centrale aanvalspositie. Het verschil was dat hij in Engeland in dat geval meestal een tweede man naast zich had. Feit blijft dat Hazard regelmatig beslissend was in die positie.

Voor Ancelotti toont de neiging van Eden Hazard om vanaf zijn flank naar het midden te bewegen aan dat hij geschikt is om op een meer centrale positie te spelen. Zijn technische kwaliteiten, zijn balvastheid, zijn neiging om fouten uit te lokken en zijn vista zijn daarbij zeer interessante troeven. Hazard kan openingen creëren voor flankspelers als Vinicius, of voor vrije trappen zorgen op interessante plekken voor het doel. Hij is ook in staat om door de verdediging van de tegenstander heen te dribbelen en het af te maken, in een stijl die uiteraard heel anders is dan die van Benzema.

Het zou de Fransman niet alleen regelmatig wat meer rust geven, maar het zou ook een extra tactische dimensie toevoegen aan het spel van Real Madrid. Eden Hazard zou dus de hoeksteen kunnen zijn van een nieuw Real. Hij heeft alles te winnen door voluit voor deze positie te gaan.

Volg het beste uit La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top