Je Werchter-programma op vrijdag: Van rock via hiphop naar metal

Rock Werchter | Dag twee van deze editie van Rock Werchter dient zich aan met een zonnestraal. In tegenstelling tot de verzopen eerste festivaldag, blijft het vrijdag naar alle waarschijnlijkheid droog. Maar eigenlijk zou weer noch wind je mogen tegenhouden om volop van de line-up te genieten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De aftrap wordt om 12u45 gegeven op de Main Stage door Sum 41. Pure nostalgie voor iedereen die opgegroeid is met tienerpunkhitjes als ‘In Too Deep’ en ‘Fat Lip’. Deze rockgroep, die sinds de oprichting in de jaren 90 een pak volwassener is geworden, zou eigenlijk een later tijdsslot verdienen, maar moet vrijdag twee shows spelen en begint er daarom vroeg aan in Werchter. Daarmee hebben we in elk geval onze opwarmer.

Na een ommetje via de rappers van STIKSTOF – de podiumpresence van Zwangere Guy en zijn maats zou op elk moment van de dag aanstekelijk moeten klinken – of Britrocker Miles Kane, krijgen we een dilemma tussen twee Belgische opkomende groepen. In KluB C speelt de rockformatie SONS, die in 2018 nog De Nieuwe Lichting won. Iets rustiger, maar minstens even kwalitatief is Tin Fingers, dat al enkele jaren meedraait en al veel identiteiten heeft gehad.

Een volle namiddag

Daarna kan je naar Inhaler in The Barn of Bazart op de Main Stage, afhankelijk van of je zin hebt in scheurende Britrock of in Nederlandstalige popmuziek. We raden je wel aan om op tijd richting KluB C te vertrekken, waar girl in red om 17u45 aan haar set begint. Voor fans van Belgische groepen als Kids With Buns of BLUAI is deze Noorse bedroompopsensatie niet te missen. Relaxte vibes in een open en inclusieve sfeer, dat is waar zij voor staat.

Dan is het kiezen tussen het melancholische geschreeuw van Lewis Capaldi op de Main Stage of het hardcore geweld van Turnstile in The Barn. Onze voorkeur, net als die van grote fan en de helft van Equal Idiots Thibault Christiaensen, gaat uit naar het frisse Turnstile. Geschoeid op dezelfde leest als Rage Against The Machine en Red Hot Chili Peppers combineren zij luide gitaarmuziek met hiphop en elektronica.

Na dat gitaargeweld kan het avondprogramma goed en wel beginnen. Na een eerste optreden in Werchter in 2013 en geslaagde herhalingen in 2015 en 2017 is de alternatieve popgroep alt-J dit jaar terug (20u45 in The Barn). Sinds 2012 en de release van hun doorbraakplaat ‘An Awesome Wave’ blijven zij de grenzen opzoeken van wat poprock kan doen. Met geïnspireerde nummers vol onverwachte wendingen hebben ze een stevige reputatie bijeen gesprokkeld. Dit jaar komen ze de nieuwe plaat ‘The Dream’ voorstellen.

Knallende afsluiters

Daarna moet je je als de wiedeweerga naar KluB C haasten, want daar begint om 21u45 de set van Lous and The Yakuza, dé revelatie van de jongste jaren. De Congolees-Rwandees-Belgische zangeres, rapper en songwriter schopte het in korte tijd van een leven op straat naar de studio van Jimmy Fallons ‘Tonight Show’. Het getuigt van een uitzonderlijk talent en doorzettingsvermogen, en dat spreidt Marie-Pierra Kakoma met verve tentoon op het podium.

De aflsuiter van de avond, hoe kan het ook anders, moet wel Metallica zijn. De metallegendes die in de jaren 80 naam maakten met klassiekers als ‘Master of Puppets’ en in de jaren 90 bevestigen met songs als ‘One’, ‘Nothing Else Matters’ en ‘Sad But True’ zijn een vaste waarde in Werchter (wat de Graspop-ganger al meermaals hartzeer heeft bezorgd). Even zag het ernaar uit dat James Hetfield en de zijnen hun optreden zouden moeten afzeggen door een geval van corona, maar intussen hebben ze bevestigd dat ze er zullen staan. Ook wie geen metalfanaat is, is het zichzelf verplicht om deze legendes (ze draaien al 40 jaar mee!) aan het werk te zien.

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 30 juni en 3 juli alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis ‘s avonds via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top