Esportskalender: Juli 2022

Esports | Na een relatief rustige maand schakelt esports deze maand een versnelling hoger, zowel in binnen- als buitenland! Op het programma: verschillende grote competities zoals de IEM Cologne en de VALORANT masters in Kopenhagen. En dan hebben we het nog niet gehad over de evenementen die je in België kan gaan bezoeken!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nationaal

League of Legends

Elite Series Benelux | Elke maandag en woensdag om 19uur

Het officiële circuit van Riot Games in de Benelux ging begin juni opnieuw van start. Tot 20 juli proberen de acht teams zoveel mogelijk overwinningen te verzamelen om een plekje in de play-offs te bemachtigen en om te kunnen blijven dromen van de titel. Momenteel staan The Agency (het vroegere Echo Zulu) en Team 7AM er het beste voor. Maar met nog zes speeldagen te gaan kan alles nog veranderen in het klassement.

VALORANT

Valorant Trinity Trials - Summer Trial Finals | Op 2 en 3 juli 

De tweede split van het kleine Benelux-circuit loopt stilaan ten einde. De Rumble Stage is achter de rug en er zijn nog vier teams in de running voor de titel en de bijhorende prijzenpot van 1000 euro. Een van die vier ploegen is het academische team dat nog maar net gerekruteerd werd door Sector One, maar ook iets minder bekende namen zoals Aphun & CO en Kahoot. De favoriet is ongetwijfeld het team van de Belgische CS:GO-speler MaximN, die de leiding hebben overgenomen. Volg de ontknoping in het weekend van 2 en 3 juli.

Evenementen

Beurs Goes Geek by Split.pro | Op 4, 5 en 6 juli

Split.pro heeft begin deze maand ook een mooi evenement voor ons in petto. Op het programma? Drie dagen vol esports en gaming in hartje Brussel. En je kan er bovendien genieten van een hapje en een drankje. We kunnen ook verklappen dat er op zondag enkele mooie verrassing zullen zijn. Allen naar Brussel dit weekend voor een weekend vol videogames!

Rainbow Six Siege 

Benelux League 2022 - Reguliere seizoen | Op 6 en 13 juli 

Het reguliere seizoen van het kampioenschap R6S van de Benelux zit er ook bijna op. Nog twee speeldagen staan er op het programma en het minste wat we kunnen zeggen is dat enkele ploegen de play-offs al kunnen ruiken. Er zijn ook al enkele ploegen zeker van die play-ooffs: Activit-E is leider en leidt de dans. Ook JLingz Esports, KV Mechelen Esports en BruhJect zijn zeker van hun plaats. Voor FlexoGear zit het avontuur er daarentegen al op.

Internationaal

League of Legends

LEC: Summer Split | Elke vrijdag & zaterdag vanaf 18uur

Na twee weken competitie schakelen de teams in de Europese competitie een versnelling hoger. We hebben al kunnen genieten van enkele verrassingen, vooral vorig weekend, en de krachtsverhoudingen tussen de verschillende teams wordt dan ook duidelijker.

Counter-Strike

ESL Challenger at DreamHack Valencia 2022 | Van 1 tot 3 juli

De vroegere Dreamhack Open werd omgedoopt tot de ESL Challenger begin dit seizoen. Zes maanden na de zege van Virtus.pro in de grote finale, trekt het circus naar Valencia voor de Dreamhack Valencia. Een evenement waar je niets van hoeft te missen en online kan volgen via Proximus Esports en op TV op Pickx Live!

Intel Extreme Masters Cologne | Van 5 tot 17 juli

Elke fan van CSGO zit op het puntje van zijn stoel, want de IEM Cologne staat voor de deur. Een afspraak die je als fan uiteraard niet mag missen! De beste ploegen ter wereld nemen het twee weken lang tegen elkaar op met maar één doel voor ogen: die grote finale op 17 juli. De bijhorende prijzenpot van $400 000 die de winnaar kan opstrijken, spreekt dan ook tot de verbeelding. En ook deze keer hoef je niets te missen via de kanalen van Proximus Esports en Pickx Live. 

European Championship 2022 | Van 6 tot 10 juli

De meeste competities van CS:GO worden in teams gespeeld, maar dit toernooi is een landentoernooi. Na enkele kwalificaties blijven enkel nog de beste Europese landen over voor het Europese kampioenschap in Oradea, Roemenië. Ook België is van de partij met een selectie. Laat ons hopen dat we die beker mee naar huis kunnen nemen!

VALORANT

VCT 2022: Stage 2 Masters – Copenhagen | Van 10 tot 24 juli

De beste VALORANT-ploegen ter wereld vind je in juli in het mooie Kopenhagen voor de tweede Masters van het seizoen. Het is de eerste keer dat het evenement opnieuw live met publiek kan doorgaan, want de fans van de FPS van Riot Games moesten de wedstrijden de voorbije twee jaar thuis volgen. Jammer genoeg kunnen we niet genieten van een Belgische speler na de uitschakeling van Team Liquid in de play-offs van de tweede ronde van de Challengers.

FIFA

FIFA 22 Global Series Playoffs | Van 30 juni tot 3 juli

Er staat veel op het spel voor de spelers die deelnemen aan de laatste ronde van de FGS 2022, die donderdag begon. Maar liefst 64 spelers spelen vier dagen lang tegen elkaar en maar de helft van hen krijgt een ticket voor de FIFAe World Cup later deze maand. We duimen alvast voor de twee Belgen die deelnemen. Stefano Pinna en Gilles Bernard van KRC Genk geven er het beste van zichzelf. Veel succes!

FIFAe World Cup 2022 | Van 14 tot 17 juli

Je had het al gelezen natuurlijk, maar een logisch vervolg van die FIFA Global Series is de FIFAe World Cup. De 32 beste spelers spelen via LAN tegen elkaar en uiteindelijk blijft er maar eentje over. We kunnen op het moment van schrijven niet zeggen of we die Belgische vlag mogen bovenhalen om te supporteren voor een Belg. Misschien mag Stefano Pinna wel voor een tweede keer de beker in de lucht steken, nadat hij dat in 2019 al eens deed. Wie weet…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top