In deze races wordt er komend weekend door de bochten gescheurd

Sport | Ook dit weekend scheuren er in Europa heel wat auto’s door bochten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de tweede en derde etappe in het Extreme E-kampioenschap, de vierde ronde van het eTRC-kampioenschap, de 6 Uur van Monza of de vierde ronde van de Porsche Supercup? Proximus Pickx vertelt je er alles over!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Extreme E

Van 6 tot en 7 juli vindt op het Italiaanse eiland Sardinië de tweede etappe van het Extreme E-kampioenschap plaats, de Island Prix I. Enkele dagen later (van 9 tot en met 10 juli) vindt op datzelfde eiland de Island Prix II plaats, de derde etappe van het kampioenschap. Extreme E is een autosportkampioenschap waarin enkel off-road wordt gereden en dat met uitsluitend elektrische voertuigen. De organisatoren laten enkel teams toe waarin evenveel vrouwen als mannen zetelen en waarin beide partijen evenveel taken hebben gekregen. Extreme E wil met zijn races het bewustzijn rond klimaatverandering opvoeren en doet hiervoor de meest onherbergzame gebieden ter wereld aan waar de gevolgen van de klimaatopwarming nu al te zien zijn.

Momenteel prijkt het Duitse Rosberg X Racing bovenaan de ranking, gevolgd door Acciona Sainz uit Spanje. Op plaats drie prijkt X44 uit het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk de Extreme E Island Prix 1 op 6 en 7 juli op Eleven 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. De Island Prix II is op 9 en 10 juli te zien op Eleven 3. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

eTCR

Van 8 tot en met 10 juli vindt op het circuit van Zolder de vierde ronde van het Electronic Touring Car-kampioenschap plaats, beter bekend als eTCR. Het kampioenschap telt dit jaar 5 manches, met misschien nog een zesde ronde later dit jaar in het Turkse Istanboel. Na drie etappes staat de Zweed Mattias Ekström bovenaan de rangschikking met 280 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door de Fransman Adrien Tambay (274 punten) en Mikel Azcona (203 punten). Op plaats vier prijkt momenteel onze landgenoot Maxime Martin (200 punten). We zijn dan ook razend benieuwd of Martin een inhaalslag zal kunnen maken in zijn thuisland.

Bekijk de kwalificaties voor de vierde manche van de eTCR in Zolder op zaterdag 9 juli om 11u15 op Eurosport 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

WEC

Op zondag 10 juli wordt op het circuit van het Italiaanse Monza de vijfde etappe van de World Endurance Championship gereden: de 6 Uur van Monza. Daar zullen de leiders in de stand, Braziliaan Andre Negrao en Fransmannen Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxivière onder elkaar proberen uitmaken wie het beste uithoudingsvermogen heeft. Zij hebben elk immers 81 punten weten te verzamelen. De vierde in stand, de Zwitser Sébastien Buemi, zal ook op de loer liggen om zijn eigen slag te slaan. Hij telt momenteel 78 punten.

Bekijk de 6 Uur van Monza op 10 juli op Eurosport 1 NL of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Porsche Supercup

Op 10 juli wordt in het Oostenrijkse Spielberg de vierde ronde van de Porsche Supercup afgewerkt. De Nederlander Larry ten Voorde zal daar concurrenten Luxemburger Dylan Pereira en de Duitser Laurin Heinrich proberen voor te zijn. Pereira telt met zijn 39 punten slechts 6 stuks minder dan ten Voorde en Heinrich telt met zijn 31 punten 14 punten achterstand ten opzichte van de leider. Het zal dus razend spannend worden in Oostenrijk!

Bekijk de vierde ronde van de Porsche Supercup op 10 juli vanaf 11u35 op Eurosport 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top