Paradise City of Rock Werchter: kiezen tussen David en Goliath?

Rock Werchter | Alsof het David tegen Goliath betreft. Dat is de vergelijking die de redactie van Proximus Pickx steevast maakt als de gesprekken over Paradise City en Rock Werchter gaan en we moeten kiezen welk festival te bezoeken. Maar zoals jij weet, is het niet altijd de reus die wint...

Door Proximus

Deel dit nieuws

Beginnen doen we bij Paradise City, het kleinere festival van de twee. Paradise City is aan zijn zevende editie toe en pakt deze zomer drie dagen lang uit met de beste elektronische dj’s die de organisatoren bij elkaar wisten te sprokkelen. De dj’s zijn dit jaar met meer dan vijftig en hebben hun beste setlists meegenomen naar het Vlaams Brabantse Perk om de aanwezige gasten onder te dompelen in de elektronische muziek.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nederlandse dj Fatima Yamaha (Bas Bron) die in zijn thuisland bekend staat als de producer van De Jeugd van Tegenwoordig en in België gekend is om zijn funky muzieksets? Of Axel Boman, een Zweedse dj die zijn eigen label uit de grond heeft gestampt en al meerdere Europese prijzen heeft gewonnen met zijn speelse housemuziek. De Britse DJ Ben UFO komt ook langs. Deze rasechte Londenaar werd ooit omschreven als één van de beste dj’s ter wereld, kent de scene als geen ander en weet bijna als enige allerhande muziekgenres zoals grime, techno en house met elkaar te vermengen. Zij kunnen in Perk ook de legendarische Chez Damier aan het werk zien. Deze Amerikaanse dj uit Chicago speelt als sinds 1989 de beste plaatjes uit het house- en deephouse-genre en werkte ooit samen met Kevin Saunderson, een van de peetvaders van techno. We zijn benieuwd of Chez Damier tips heeft voor de Antwerpse Lola Haro. Zij werd in 2019 nog verkozen tot ‘Most Promising Artist of 2019’ door Red Bull Elektropedia en komt in Vlaams-Brabant tonen waarom ze die titel absoluut waard is.

Op amper twintig kilometer van Paradise City vindt dit weekend Rock Werchter plaats, het grootste muziekfestival van België met dagelijks meer dan 80.000 bezoekers. Rock Werchter ging op 30 juni van start en duurt tot 3 juli. Het festival telt met de Main Stage, KluB C, The Barn en The Slope 4 podia en kan dit jaar opnieuw rekenen op een line-up van wereldklasse.

De allereerste festivaldag kwamen onder andere The War on Drugs, Pixies, HAIM, Beck, Carly Rae Jepsen, Lianne La Havas, Black Pumas en Cigarettes After Sex over de vloer. Die dag werd overigens in stijl afgesloten met een optreden van Pearl Jam. Vrijdag was het de beurt aan Bazart, Alt-J, Stikstof en The Haunted Youth. ‘s Avonds kwam ook Metallica nog opdagen. Zaterdag kan de festivalweide zich opmaken om Clairo, Yong Yello, Leon Bridges, Jorja Smith, Måneskin, Twenty One Pilots en Imagine Dragons te zien. Op de allerlaatste dag wordt het uitkijken naar Peach Tree Rascals, Emma Bale, Lost Frequencies, Michael Kiwanuka, Disclosure, Keane, Balthazar, The Killers en The Red Hot Chili Peppers. U leest het goed: dit is een line-up om u tegen te zeggen, maar afhankelijk van waar je muziekvoorkeuren liggen is jouw keuze misschien snel gemaakt.

Om ter groenst

Ben je er nog steeds niet uit of je dan wel naar Perk, of dan wel naar Werchter wil afzakken, dan kunnen de ecologische inspanningen van de respectievelijke festivalorganisatoren je misschien wel overtuigen.

De organisatie van Paradise City zet zich sinds jaar en dag in voor het milieu. In 2021 kregen ze voor het tweede jaar op rij vier sterren van ‘A Greener Festival’, een non-profitorganisatie die festivalorganisatoren wil aansporen om zoveel mogelijk klimaatvriendelijke maatregelen te nemen. Nadat ze vorig jaar al zoveel mogelijk festivalbezoekers hadden aangespoord om met de bus te komen naar Perk, en ook geen sigaretten meer verkochten op de terreinen, drijft de organisatie van Paradise City nu haar inspanningen verder op. Dit jaar wordt er nog meer ingezet op openbaar vervoer via nachttreinen en elektronische shuttlebussen en wordt het aantal voorverpakte voeding op festival stevig teruggedrongen.

De organisatie van Rock Werchter doet ook haar duit in het zakje. Ze levert elk jaar grote inspanningen op het vlak van waterzuivering, afvalrecyclage en mobiliteit. Rock Werchter maakt bij elke editie steeds vaker gebruik van groene energie en bouwt hierdoor zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verder af. Zo rijden de ingezette De Lijn-bussen enkel op biodiesel en zijn ze voorzien van een roetfilter. Lege drankbekers op de festivalweide kunnen overigens ook verzameld worden om drankbonnetjes te ontvangen. De overkoepelende festivalorganisatie Yourope bekroonde Rock Werchter in het verleden zelfs met een ‘Green ‘n Clean Award’ voor de al geleverde milieu-inspanningen.

Beleef Rock Werchter live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 30 juni en 3 juli alle concerten terugvinden op Pickx.be! Of volg het feestgedruis ‘s avonds via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top