28ste editie van Ieperfest mikt opnieuw op compact, maar gezellig hardcorefestival

Festivals | Liefhebbers van hardcorepunk kunnen vanaf vandaag na twee jaar stilte opnieuw hun gading vinden in de Westhoek. Want in Ieper vindt de 28ste editie van Ieperfest plaats. "Het wordt ook dit jaar kleinschaliger, maar gezelliger", aldus organisator Davy Bauwens.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ieperfest, dat betekent niet alleen snoeiharde muziek, maar ook het groenste festival van Vlaanderen. "We doen enorme inspanningen om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We bieden uitsluitend veganistische maaltijden aan, we werken met droge toiletten en alle afvalwater van de camping wordt afgevoerd naar het zuiveringsstation", aldus Bauwens.

In 2019 lokte een kleinschaligere editie zo'n 4.500 liefhebbers van het genre. Met twee podia met 52 bands, van punkrock tot hardcore, van death metal tot postcore, heeft Ieperfest bezoekers meer dan voldoende te bieden. Vrijdag is het vooral uitkijken naar headliner Stick to your Guns, een Amerikaanse hardcore punk band uit California. Op zaterdag mag opnieuw een Amerikaanse hardcore punkband de festival dag afsluiten, want dan is het de beurt aan Knocked Loose. 

Zondag mag Lionheart, een Californische beatdown hardcore band, de 28ste editie van Ieperfest afsluiten. Voor wie tussendoor behoefte heeft aan iets rustiger, zijn er ook allerlei workshops, band interviews en lezingen over onderwerpen zoals mentale gezondheid en dierenrechten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top