Belgian Lions verzekeren zich na ruime winst tegen Slovakije van 2e kwalificatieronde voor het WK 2023

Basketbal | De Belgische basketbalmannen hebben zich met verve geplaatst voor de tweede (en laatste) kwalificatieronde voor het WK van 2023. De Belgian Lions versloegen Slovakije donderdag in Bergen ruim met 102-59 en stoten dankzij de zege een voorronde door.

Door Belga

Deel dit nieuws

De ploeg van bondscoach Dario Gjergja greep Slovakije meteen bij de keel in het eerste kwart (25-7). De Belgen waren ook in het tweede kwart de betere in de Mons Arena en stonden bij de pauze 56-29 in het voordeel. Ook het derde kwart (27-12) ging vlot naar de Belgen, waarna de voet in het slotkwart (19-18) wat van het gaspedaal ging. Retin Obasohan was goed voor achttien punten.

De Belgian Lions maken zondag op de laatste speeldag in hun poule de verplaatsing naar Servië, dat eerder donderdag in Letland verloor (66-59). Zowel Servië als Letland hadden hun ticket voor de volgende voorronde al op zak. Slovakije eindigt laatste en is uitgeschakeld.

Niet van de partij voor het tweeluik is uiteraard (gewezen) kapitein Sam Van Rossom, die maandag zijn afscheid bij de nationale ploeg aankondigde. Hij koos ervoor zijn contract te verlengen bij Valencia, dat hem vroeg niet langer international te blijven door de drukke EuroLeague-kalender. De 36-jarige Van Rossom stemde in en zo kwam er een einde zijn bijna twee decennia en 121 caps bij de Belgian Lions.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top