Mertens zag strijdlust beloond worden: "Je moet altijd vechten tot laatste punt"

Sport | Elise Mertens (WTA 31) kon donderdag opgelucht ademhalen nadat ze de derde ronde bereikte op Wimbledon. De 26-jarige Limburgse haalde het, nadat de wedstrijd woensdag bij een 1-1 tussenstand in de sets werd uitgesteld door de invallende duisternis, tegen de 23-jarige Hongaarse Panna Udvardy (WTA 100) in 3-6, 7-6 (7/5) en 7-5. "Het was een rare wedstrijd", vertelde Mertens achteraf aan Belga.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Maar het is het laatste punt dat telt", aldus de Limburgse. "Ik moest twee matchballen wegwerken in de tweede set, maar ik heb nooit opgeven. Het is belangrijk dat je altijd moet vechten tot het laatste punt. Ik ben me er uiteraard van bewust dat ik mijn spel in de volgende wedstrijden zal moeten verbeteren, maar ik ben tevreden met de vechtlust die ik heb getoond."

Elise Mertens staat vrijdag tegenover de Duitse Angelique Kerber (WTA 19), die het toernooi won in 2018. Het is de vijfde keer dat Mertens deelneemt aan Wimbledon.

"Kerber maakt goed gebruik van de balsnelheid van haar tegenstandsters", ging Mertens verder. "Ze heeft hier ook veel ervaring. Ik zal vrij moeten spelen als ik een kans wil maken. Ik heb het gevoel dat alles mogelijk is en ik ga alles geven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top