Mertens verslaat Minnen in dubbelmatch op Wimbledon

Sport | Elise Mertens en de Chinese Zhang Shuai hebben zich ten koste van Greet Minnen en de Hongaarse Anna Bondar gekwalificeerd voor de tweede ronde van het dubbelspel op Wimbledon.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mertens, nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, en haar Chinese partner versloegen Minnen en Bondar eenvoudig met 6-3 en 6-1. In de volgende ronde spelen de eerste reekshoofden tegen de Zwitserse Viktorija Golubic en de Colombiaanse Camila Osorio, die met 7-5 en 6-4 wonnen van de Britten Sonay Kartal en Nell Miller.

Eerder op de dag plaatste Elise Mertens (WTA 31) zich na een 3-6, 7-6 (7/5) en 7-5 zege tegen de Hongaarse Panna Udvardy (WTA 100) voor de derde ronde in het enkelspel. Daarin wacht de Duitse Angelique Kerber (WTA 19), die in 2018 de eindzege pakte op het Londense gras. Greet Minnen (WTA 88) sneuvelde in de tweede ronde. Ze verloor van de Chinese Zheng Qinwen (WTA 52): 6-4 en 6-1.

Mertens won Wimbledon in 2021 samen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh. De Russin Veronika Kudermetova, dit jaar de vaste dubbelpartner van Mertens, mag niet deelnemen aan toernooien in het Verenigd Koninkrijk door de Russische inval in Oekraïne.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top