Rock Werchter gaat van start onder bewolkte hemel, maar met veel enthousiasme

Festivals | Dag één van Rock Werchter 2022 is officieel van start gegaan. Onder een bewolkte hemel, maar met veel enthousiasme zijn de festivalgangers klaar voor het vierdaags festival, dat na twee afgelaste edities weer in volle glorie kan doorgaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Deze editie is als vanouds een groot festival, met dagelijks ruim 80.000 bezoekers, vier podia en topartiesten uit binnen- en buitenland. "Ik heb er enorm hard naar uitgekeken", zegt de 26-jarige Tuur De Brabander. "Ik kom al sinds mijn 14 jaar naar Werchter, het was jammer dat de coronapandemie roet in het eten heeft gegooid de voorbij twee jaar. Nu verloopt alles weer normaal: ik heb er bijzonder veel zin in." 

De Australische rockband Gang of Youths mocht de Main Stage van Rock Werchter openen. Op hetzelfde moment stond ook The Death South, een Canadese countryband, in The Barn. Beide groepen werden onthaald op luid gejuich van het publiek. 

Omstreeks 15 uur stond de Main Stage al gezellig vol voor HAIM en Rag'n Bone Man. Later op de dag volgen op de Main Stage nog grote namen als Pixies, The War On Drugs en headliner Pearl Jam. Op de andere podia wordt veel verwacht van Beck, The Kid LAROI en Lianne La Havas. 

De volgende dagen kunnen bezoekers nog genieten van headliners als Red Hot Chili Peppers, The Killers en Imagine Dragons. Over Metallica is nog onduidelijkheid: zij hebben woensdag een show in Zwitserland moeten cancellen omdat een "lid van de Metallica-familie" positief heeft getest op het coronavirus. Tot hiertoe gaat de show in Werchter morgen wel gewoon door zoals gepland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top